<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Nov 2nd, 2010

Vodafone isi inseala clientii, din nou

Vodafone mesaj 300x225 Vodafone isi inseala clientii, din nouContinuam seria de articole referitoare la faptul cum compania de telefonie mobile Vodafone isi inseala clientii.

Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJP) Constanta va amenda compania de telefonie Vodafone, pentru informare incorecta si practica inselatoare in cazul in care se dovedeste ca nu a informat corespunzator clientii in cadrul unui concurs.  Este vorba despre un concurs al companiei intitulat „Campanie de 100 de zile castigatoare pentru promovarea serviciului pauza de joaca”.

„Trebuie ca omul sa stie cum s-a facut selectia abonatilor pentru participarea la concurs, conditiile de taxare si modul de taxare. Dupa primele interventii facute de CJPC Constanta, au facut completari in ultimele 2 zile la concurs si au dat posibilitatea abonatilor de a respinge introducerea automata in competitie. Taxarea este facuta zilnic, indiferent daca raspunzi la intrebarile concursului sau nu, cu cate 0,99 euro pe zi pentru abonati iar pentru cei cu cartela cu 0,80 euro pe zi”, a afirmat Dinosie Culetu. Clientii Vodafone s-au plans ca au fost taxati pentru primirea acestor mesaje chiar daca le-au sters sau chiar daca nu au raspuns la intrebarile din concurs. Directorul filialei constantene a Vodafone a fost prezent, ieri dimineata, la CJPC Constanta cu regulamentul concursului, care va fi studiat foarte bine de inspectori. In cazul in care se va dovedi ca operatorul de telefonie nu a respectat legea va fi sanctionat contraventional pentru ca nu au fost oferite informatii corecte despre concursul organizat. Unul dintre mesajele pe care le-au primit abonatii companiei de telefonie mobile suna astfel: „Felicitari! Trimite DA la 303 acum si poti castiga 3.000 de euro cash peste cateva ore de la Vodafone! Trimite DA la 303 acum! www.vodafone.ro, 0,8 E credit/zi”“. Un alt mesaj ii avertizeaza pe clienti ca deja au intrat in concurs: „Nu uita! 20 pct. ale tale ti-au dat acces automat la extragerea de 3.000 E diseara la Vodafone! Raspunde la intrebari pentru mai multe sanse de castig! Reamintim ca acest concurs a inceput de prima data prin informarea partiala a clientilor si fiecare abonat a fost taxat automat la primirea mesajelor. Clientii care primeau aceste mesaje pe telefonul mobil erau trimisi la o pagina de internet pentru a afla mai multe detalii despre competitie, desi concursul se desfasura pe aparatul mobil. Nu toti abonatii telefoniei mobile au acces la internet, astfel ca informarea s-a dovedit incompleta inca de la primele mesaje.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250