<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Jan 30th, 2012

Victoria poporului: Taxa AUTO a fost suspendata!

Taxa AUTO suspendata!

taxa auto suspendata 300x168 Victoria poporului: Taxa AUTO a fost suspendata!

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru suspendarea aplicării prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule referitoare la achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de anul 2007. Suspendarea este valabilă până pe 31 decembrie 2012, inclusiv.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că şoferii care au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă aprobate luni de Executiv.

“Celor care au plătit această taxă, în perioada 13 ianuarie şi data la care intră în vigoare această Ordonanţă, li se vor restitui banii, la cerere, prin direcţiile financiare locale. Actul normativ se va publica în Monitorul Oficial în cel mult două zile și imediat intră în vigoare, iar cei interesați vor putea cere restituirea banilor”, a precizat Borbely.

Întrebat ce riscă România prin această decizie, în contextul în care taxa auto a fost impusă de Curtea Europeană de Justiţie, Borbely a explicat: “Vor fi discuţii cu UE. Ne-am asumat această răspundere. Sper că nu va fi o problemă acută. Trebuie să înţeleagă şi ei că este vorba de sute de mii de proprietari”.

Plata taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost amânată cu un an pentru a da timp posesorilor să-şi vândă maşinile, dar şi pentru că modalitatea de aplicare nu a fost suficient înţeleasă de către aceştia, potrivit informaţiilor remise, pentru AGERPRES, de către Ministerul Mediului şi Pădurilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250