<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Mar 11th, 2011

Uraaaa! Se ieftineste… saorma!

shaorma 300x227 Uraaaa!  Se ieftineste... saorma!Mancarurile de tip fast  food sau la cinematograf, asa cum sunt cartofii prajiti, frigaruile sau carnatii la gratar, sunt supuse cotei reduse de TVA, a decis Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).

Furnizarea de feluri de mancare care pot fi consumate imediat la standuri de fast-food sau in holurile cinematografelor constituie in mod normal o livrare de bunuri. In acest caz, preparatele culinare pregatite in vederea consumului imediat constituie “alimente” carora li se aplica o cota redusa de TVA, potrivit unui comunicat transmis de CJUE.

Potrivit celei de-a sasea directive TVA, se face distinctie intre “livrarea de bunuri” si “prestarea de servicii”, care in principiu sunt supuse cotei standard de TVA fixata de fiecare stat membru. Directiva permite insa statelor membre sa aplice o cota redusa de TVA in cazul anumitor categorii de livrari de bunuri si de prestari de servicii.

sursa imagine: Papa Bun

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250