<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Apr 28th, 2015

Un cartier din Bucuresti pe lista destinatiilor de evitat

Share This
Tags

Britanicii continua sa ne ofere fel si fel de studii, ajungand sa faca o lista cu 5 destinatii de evitat in vacanta, incadrand din pacate si un cartier din Bucuresti.

Calculand rata criminalitatii, implicarea autoritatilor si jafurile ce au avut loc la nivel local in ultimele 18 luni, britanicii au realizat lista de mai jos:

-Stolipinovo, un cartier din Plovdiv, Bulgaria, pare sa fie cap de lista. Cu peste 3200 de furturi de autovehicule, 141 de crime si 2462 de jafuri raportate, Stolipinovo pare sa fie cel mai rau famat cartier.

-A doua destinatie de evitat este Bogota, capitala Columbiei. Avand o populatie de 8 milioane de locuitori, in ultimele 18 luni s-au inregistrat 22 000 de furturi de autovehicule, 14 000 de crime si 63 000 de cazuri de furt.

-A treia destinatie de evitat este Golyanovo, un cartier din Moscova care a inregistrat 36 000 de furturi de autovehicule, 13 000 de crime si 127 000 de jafuri inregistrate.

-Binecunoscutul cartier Ferentari din Bucuresti ocupa locul 4 in clasamentul destinatiilor de evitat intocmit de britanici. Fiind descris nu doar ca un cartier in care in ultimele 18 luni s-au furat 1800 de vehicule, au avut loc 378 de crime si 2251 de jafuri, ci si ca o zona cu strazi pline de gunoaie si saraca. Asadar, atunci cand vizitezi capitala si vrei sa eviti acest cartier, asigura-te ca folosesti o harta a Bucurestiului care sa te ghideze corespunzator.

-Naucalpan din Mexic este un alt oras in care crima si jafurile domina. Pe langa cartelurile de droguri care conduc strazile orasului, acest oras este cunoscut si prin agentii de politie corupti. In ultimul an au fost scosi din functie 800 de politisti, fiind acuzati de coruptie. Referindu-ne la cifre, in ultimele 18 luni s-au furat 230 000 de vehicule, au avut loc 26 000 de crime si peste 750 000 de jafuri.

Chiar daca Ferentari nu se compara cu restul destinatiilor din punct de vedere numeric al actelor de violenta, raportat la numarul mic de locuitor ajunge sa fie una din destinatiile de evitat. Bucurestiul este cunoscut si ca Micul Paris, insa ca si multe alte capitale are si partile sale mai putin placute. Inainte de a pleca la drum sau inainte de a innopta in Bucuresti, atunci cand pleci in excursii asigura-te ca beneficiezi de o harta Bucuresti care iti arata si numele cartierelor…pentru a sti astfel daca te afli intr-o zona sigura sau nu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250