<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Oct 24th, 2012

Uluitor! Cum se fac cartofii prajiti la McDonalds

10 300x240 Uluitor! Cum se fac cartofii prajiti la McDonaldsPentru prima dată cei de la McDonald’s dezvăluie cum sunt pregătiţi cartofii prăjiţi.

Paul Gibson, care lucrează la un restaurant McDonald’s din Canada, a explicat toate procesele prin care trec cartofii restaurantelor devenite foarte populare în întreaga lume până a ajunge la forma finală la care sunt serviţi clienţilor, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Cu ajutorul unui film de prezentare, Gibson explică pas cu pas ce traseu urmează cartofii, încă de la culegerea lor şi până la ultima etapă, în care sunt prăjiţi.

Este cunoscut faptul că restaurantele McDonald’s au păstrat întotdeauna un grad ridicat de discreţie atunci când a venit vorba de preparatele lor, iar acest lucru a generat foarte multe critici din partea consumatorilor săi.

Prima etapă din procesul de preparare a cartofilor prăjiţi începe la fermele familiei Levesque, una dintre locaţiile din care McDonald’s îşi procură cartofii. Aceştia sunt culeşi şi aleşi, după care sunt transportaţi la un depozit unde sunt spălaţi şi dezinfectaţi, pentru a înlătura resturile de pământ.

După aceea, cartofii sunt curăţaţi şi trecuţi printr-o matriţă specială pentru a ajunge la forma lor consacrată. Această matriţă nu este schimbată niciodată din punct de vedere al formei, astfel încât cartofii să capete forma lunguiaţă cunoscută de către toţi clienţii McDonald’s.

“Am primit foarte multe întrebări despre cum preparăm cartofii noştrii prăjiţi, aşa că am decis să arătăm lumii întregi fiecare etapă prin care trec până a ajunge la consumatori”, spune Scott Gibson.

Videoclipul cu o durată de cinci minute arată procesul prin care trec cartofii.

VIDEO – Secretul cartofilor prajiti de la McDonalds

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. admin says:

  Am ajuns sa platim bani grei ca sa mancam toate porcariile!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250