<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Apr 17th, 2013

Uita tot ce stii despre procesul de optimizare SEO

Google si-a schimbat algoritmul atat de mult in 2012, incat si modul in care este realizat procesul de optimizare SEO a fost schimbat complet. In acest post voi incerca sa explic modul in care SEO este diferit acum fata de anul trecut si ceea ce trebuie si ai nevoie sa faci pentru ca site-ul tau sa devina vizibil in cadrul marilor motoare de cautare Google, Bing sau Yahoo.

Implementeaza la nivelul site-ului tau etichete de tipul Schema.org

BING SEO and GOOGLE SEO Uita tot ce stii despre procesul de optimizare SEOMotoarele de cautare functioneaza destul de bine atunci cand vine vorba despre indexarea unui site, dar nu mai sunt atat de bune atunci cand interpreteaza continutul site-ului tau. Acesta este si motivul pentru care Google, Yahoo si Bing a realizat si lansat platforma Schema.org care iti permite sa adaugi etichete la codul HTML de la nivelul site-ului tau.

SEO Predictions Uita tot ce stii despre procesul de optimizare SEO

Spre exemplu, daca ai un produs pe o pagina, trebuie sa folosesti eticheta pentru “ProdusIndividual”.

Exista, de asemenea, etichete pentru evenimente, comentarii si video-uri. Sunt de fapt sute de etichete pe care le-ai putea adauga la paginile unui site pentru pentru a-l ajuta, fiind astfel mult mai usor pentru motoarele de cautare sa identifice continutul unui site.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca acest proces este unul ce necesita un mare consum de resurse si ca odata ce ai inceput va trebui sa continui, adaugand etichete noi fiecarei pagini de la nivelul site-ului. Aceste eforturi nu vor ramane insa nerasplatite, Google iti va recompensa site-ul, conferindu-i acestuia mai multa vizibilitate in randul motoarelor de cautare, fiind mult mai simplu pentru utilizatori sa ajunga la site-ul tau.

Pune utilizatorii pe primul loc

Zilele cu pagini de umplutura si postari pe blog ce contin cuvinte cheie s-au dus de mult. Poti face ca site-ul tau sa fie unul cu mai valoros angajand cel mai bun designer pe care ti-l permiti, concentradu-te pe calitate si adaugand imagini si video-uri la nivelul paginilor site-ului; motoarele de cautare iubesc continutul de tip multimedia.

Inainte ca Google sa lanseze algoritmii Panda si Pinguin, puteai alege intre a-l face fericit pe Google sau a-i face fericiti pe vizitatorii site-ului tau. Va trebui sa te axezi pe crearea unei mari experiente pentru vizitatorii site-ului si Google iti va rasplati cu siguranta eforturile.

Nu mai fii obsedat de locul din clasament

SEO 2013 Uita tot ce stii despre procesul de optimizare SEOAlegand cateva cuvinte cheie si urmarind pozitiile lor pe Google este o conceptie atat de invechita, aceste tehnici erau folosite prin 2010, dar nu mai este cazul pentru utilizatori sa le mai foloseasca acum. Aceasta este o idee rea din trei motive:

  1. Google personalizeaza rezultatele cautarilor, asa ca ai putea fi locul 2 pe computer-ul tau, dar atunci cand altcineva cauta de la un alt calculator, dintr-o alta locatie si cu un alt IP, ai putea fi pozitionat pe locul 20, diferentele de pozitii fiind asadar enorme;
  2. Ai putea avea o pozitie foarte buna in clasament pe o anumita cautare, dar sa nu obtii multe click-uri pe link din cauza unui titlu de pagina prea sarac si la fel din cauza descrierilor meta neconcludente;
  3. Cele mai multe site-uri web obtin majoritatea traficului lor prin intermediul unor cuvinte cheie mai lungi si nu prin cele scurte, exacte. Asadar este important sa renunti sa te mai axezi exclusiv pe obtinerea unor rezultate ce presupun primele pozitii in cadrul motoarelor de cautare, in functie de cautarile pe diferite cuvinte cheie.

Implementeaza metoda Rel=Autor

Una dintre cele mai interesante update-uri ale Google este metoda Rel=Author. Acesta este un tag pe care l-ai putea folosi la nivelul fiecarei bucati a continutului tau pentru a indica astfel ca tu esti autorul textului. In modul acesta, cu cat Google va crede mai mult in continutul tau, cu atat mai bun va fi locul site-ului tau in cadrul motoarelor de cautare. Acesta este modul in care Google isi rasplateste autorii pentru crearea de content original si de calitate, content pe care utilizatorii il vor place si il partaja si cu alte persoane.

Creeaza continut pe care cititorii sa il distribuie pe Internet

Search Engine Optimization Uita tot ce stii despre procesul de optimizare SEOVremea procesului de link building a apus de mult. Obtinerea a numeroase link-uri de o calitate slaba si totodata link-uri din directoare, nu te va ajuta sa obtii mai mult trafic pe site-ul tau. Nu trebuie sa intelegi gresit: link-urile sunt inca destul de importante, dar modul de a le obtine s-a schimbat semnificativ. Daca inainte era vorba despre acel proces de construire de linkuri, acum totul a evoluat si este vorba despre procesul de castigare de linkuri. Cum poti castiga linkuri? Incearca sa creezi continut pe care utilizatorii sa il distribuie.

Vei pute incepe acest lucru, punandu-ti o simpla intrebare: “este acest continut atat de bun incat atunci cand cititorii site-ului meu il vor vedea, vor vrea sa il distribuie?” Daca raspunsul tau este NU, atunci incearca sa vii cu o varianta mai buna de continut. Inainte era bine sa creezi 10 postari foarte bune pe blog-ul tau, decat cate una si scurta in fiecare zi. Acum este exact invers. Trebuie sa te axezi pe crearea unui content cat mai bun, prin care sa ii impresionezi pe cititori.

Acest lucru iti va aduce linkurile de care ai nevoie si distribuirea articolelor pe site-urile de socializare, linkuri de care ai nevoie pentru a ajuta la cresterea popularitatii site-ului tau si de asemenea va contribui la o mai buna pozitionare a site-ului in cadrul motoarelor de cautare.

Te-am convins? Incearca sa aplici si tu aceste tehnici la nivelul site-ului tau si vei vedea ca acesta va creste in cadrul motoarelor de cautare, bucurandu-se astfel de cele mai bune rezultate, de o popularitate cat mai mare si de un loc bun in cadrul motoarelor de cautare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Uita tot ce stii despre procesul de optimizare SEO, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250