<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Oct 20th, 2010

TVA 5% la alimentele de baza. Din greseala…

Share This
Tags
thumb 500 x 471 0 113079 pa 300x282 TVA 5% la alimentele de baza. Din greseala...

tva 5%

În cursul zilei de ieri, Camera Deputaţilor a admis un proiect de lege prin care s-a decis scăderea cotei de TVA pentru alimentele de bază de la 24% la 5%.
În categoria alimentelor avute în vedere de lege intră pîinea, ouăle, laptele şi carnea.

Camera Deputaţilor are rol decizional în adoptarea celor două acte legislative, astfel încât ele vor fi înaintate Preşedinţiei pentru promulgare.

Cand am vazut aceasta stirea aceasta pe agentiile de presa am crezut ca, dupa 20 de ani, cei care detin puterea in Romania, se gandesc si la poporul roman, la cei  care i-au votat, si au incepu, dupa atata amara de vreme, sa ia si masuri care sa fie benefice acestui neam.

Bucuria mi-a fost de scurta durata cand am inceput sa vad reactiile la acest vot din Parlament:

Senatorul PDL Gelu Vişan a exprimat părerea grupului parlamentar al partidului din care face parte, declarând că s-a produs o eroare de tehnică legislativă. Vişan a motivat această eroare prin faptul că membrii grupului parlamentar PDL au votat crezând că resping cele două legi.

Deputatul Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, a declarat că deputaţii democraţi-liberali ăşi asumă eroarea de ieri, comisă din cauza faptului că au fost prea multe proiecte de legi cu raport de respingere, astfel producându-se o confuzie. El a anunţat că PDL a elaborat deja o initiativă legislativă de revenire la vechea formă a Codului fiscal, care urmează să fie depusă imediat la Biroul Camerei.

Va inchipuiti dumneavoastra TVA de 5% la paine, oua, carne si lapte? Asta are fi insemnat ca puteam sa ne asiguram si noi mancarea la un pret mai ieftin comparabil cu orice alt cetatean din UE! Ca puteam si noi sa mai pastram ceva bani din amaratul de salariu si asa ciuntit de ciuma portocalie si sa nu il mai dam in proportie de 70-80% numai pe mancare! Care si asa e proasta ca nu putem manca numai Salam de Sibiu la 60 Ron/kilogram!

Dar nu. Ei nu vor sa sa ridice cu nici un chip jugul care l-au pogorat peste amaratul de popor roman!

Pentru asta i-am trimis noi acolo? Sa doarma si sa nu stie ce voteaza? Va inchiputi cate de tare sunt ei interesati de problemele noastre daca nici nu stiu ce voteaza!

Rusine, rusine, rusine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250