<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Feb 22nd, 2019

Trei metode simple de a preveni o sarcina nedorita

contraceptive hormonale Trei metode simple de a preveni o sarcina nedoritaEvitarea unei sarcini este mult mai simpla astazi decat in trecut. O femeie care nu isi doreste un copil, dar totusi doreste sa aiba relatii sexuale finalizate poate sa foloseasca cel putin trei tipuri de metode contraceptive. Cel mai simplu de folosit si usor de controlat este prezervativul feminin, membrana. Exact ca la barbati, prezervativul este scos din ambalajul sau si fixat cu grija la intrarea in vagin. In timpul actului sexual prezervativul isi face foarte bine treaba si retine lichidul seminal al barbatului imediat dupa ejaculare. La finalul relatiilor intime prezervativul se scoate cu grija din locul sau si se arunca. Astfel se evita sarcina.

Daca si partenerul are prezervativ lucrurile sunt si mai sigure. Alta metoda simpla de a preveni o sarcina este folosirea unor spermicide, substante care nu permit spermatozoizilor sa traiasca odata ce ajung in vagin. In absenta lor mediul din interiorul vaginului are o aciditate destul de mare, dar nu distruge toti spermatozoizii pentru a oferi o sansa la o sarcina dorita. Utilizarea lor e foarte simpla, se aplica in vagin si se asteapta ceva timp inainte de actul sexual propriu-zis. Cu rata foarte buna de prevenire a sarcinii si de gasit in orice farmacie, contraceptivele sunt o a treia metoda simpla de evitare a graviditatii. Aici e mult de discutat, insa o eficienta mare o au asa numitele contraceptive hormonale. Odata luate contraceptivele impiedica inceperea ovulatiei, fenomenul natural fara de care nu avem o sarcina in evolutie. In afara de lipsa ovulului rezultat la ovulatie, aceste contraceptive hormonale ingroasa si mucusul cervical, mucoasa uterina isi modifica structura, implantarea celulei fecundate nu e posibila, in vreme ce motilitatea tubulara este mult redusa.

Pentru actiune cat mai buna se folosesc contraceptive combinate, cu estrogen si progesteron, cu administrare orala, care nu influenteaza cu nimic actul sexual si placerea din timpul sau. Practic intretii cate relatii intime vrei fara sa iti fie frica de sarcina nedorita. Mai sunt disponibile si contraceptive ce au doar componenta progesteronica, injectabile sau orale, dar ele sunt doar pentru femeile care alapteaza, care au trecut bine de 35 de ani, care nu au voie sa foloseasca estrogenul. In cazuri speciale intervine si pilula de a doua zi, care contine mult progesteron si impiedica instalarea sarcinii. Doza mare administrata inseamna si sangerari vaginale mari in primele ore, zile de la administrare, fara a fi insa un fenomen periculos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250