<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Feb 12th, 2013

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea auto CASCO

Asigurarea de tip CASCO desi este una dintre ofertele de asigurare auto optionale pe care soferii nu sunt obligati sa o incheie, insa acest tip de polita este aceea care va conferi protectie in momentul in care ar putea avea loc unul din urmatoarele evenimente:

drivers Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea auto CASCO

  • avarierea partiala a masinii;
  • avarierea totala;
  • furtul partial;
  • furtul total;

Spre deosebire de asigurarile RCA care acopera doar pagubele ce pot fi produse la nivelul altor autovehicule, in trafic, asigurarea CASCO te va ajuta sa iti repari propriul autovehicul, indiferent ca tu esti sau nu vinovat de prodecerea accidentului auto. Beneficiind de ambele polite de asigurare, atat RCA-ul obligatoriu, cat si asigurarea CASCO vor reduce considerabil costurile reparatiilor pe care o masina le-ar putea necesita in momentul in care un accident ar putea avea loc.

Desi asigurarea de tip CASCO nu este una dintre politele impuse prin lege, aceasta confera un bun nivel de protectie pentru proprietarii de autovehicule. In plus, numeroase firme de leasing sau reprezentante auto le cer clientilor lor sa incheie aceasta asigurare in momentul in care cumpara autoturismul.

In momentul in care esti pe punctul de a achizitiona aceasta asigurare este insa important sa intrebi agentul de asigurare sau brokerul asupra tipurilor de oferte disponibile si optiunile pe care le ai, daca poti beneficia sau nu de oferte cu reduceri pentru polita ta. Prima de asigurare este suma pe care o vei plati si variaza de la un sofer la altul si de la un autovehicul la altul in functie de mai multe criterii importante, fiecare conducator auto avand posibilitatea de a-si personaliza oferta de asigurare asa cum isi doreste, reusind astfel sa beneficieze de nivelul de protectie pe care il va considera a fi cel adecvat.

Se poate de asemenea opta si pentru sistemul cu fransiza, aceasta reprezentand suma de bani pe care proprietarul autovehiculului o va scoate din buzunar pentru reparatiile necesare la nivelul masinii, in momentul in care un accident rutier ar putea avea loc.

Pentru a putea beneficia de cel mai bun pret pentru aceasta asigurare, soferii vor trebui sa aleaga cu grija riscurile pe care si le doresc acoperite si de asemenea sa fie in masura sa stabileasca un echilibru intre cerintele pe care ei le au si ofertele disponibile la companiile de asigurare din domeniu.

Asigurarea CASCO, odata incheiata va fi in masura sa acopere riscuri ce tin de: spargerea sau craparea parbrizului, daune produse de lovirea animalelor, precum si pagube produse ca urmare a tentativelor de furt ale autovehiculului sau actelor de vandalism. Exista chiar si planuri de asigurari ce includ acoperirea unor riscuri ce tin de manifestarea fenomenelor naturale extreme, cum ar fi: grindina, ploi torentiale, inundatii si alunecari de teren, cutremur, etc. Totodata soferii pot opta si pentru acoperirea daunelor cauzate de caderea pe suprafara autovehiculelor a diferitelor corpuri straine: ramurile copacilor sau alte obiecte.

Sa nu uitam insa ca asigurarea CASCO este singura care confera protectie unui autoturism pentru pagubele rezultate in urma incendiilor, exploziilor sau manifestarilor socio-politice si chiar daca uneori nu mai poate fi facut nimic pentru ca autoturismul sa fie reparat, compania de asigurari il va inlocui pe acesta cu unul nou sau ii va inapoia valoarea sumei asigurate prin contractul de asigurare CASCO.

Acestea sutn doar cateva dintre rolurile pe care o asigurare CASCO le joaca asa ca gandeste-te bine inainte de a spune NU incheierii acestei asigurari. icon smile Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea auto CASCO

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250