<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Feb 13th, 2013

Tipuri de asigurare de calatorie

Multi oameni se regasesc adesea in situatia de a regreta ca nu au incheiat o asigurare de calatorie. Ei considera ca asigurarea de sanatate sau cardul lor de credit in caz de accident ar putea fi sufficient pentru a acoperi diversele riscuri ce pot aparea atunci cand calatoresc in strainatate. Din pacate, nu este deloc asa. Sunt multe situatiile in care o asigurare de calatorie ti-ar putea fi utila, asa ca si asigurarile de calatorie le-am putea imparti in mai multe tipuri.

Dupa cum apreciaza si specialistii in asigurari din cadrul website-ul AsigurareConstanta.ro, iata care sunt principalele tipuri pe care le putem identifica:

Asigurarea medicala de calatorie de baza. Aceasta este un pachet simplu de asigurare, special creat pentru personele care nu detin o de asigurare de sanatate sau niciun alt fel de polita in acest sens. Din moment ce majoritatea oamenilor au incheiata asigurarea de sanatate in tara de origine prin intermediul companiilor la care sunt angajati, acest tip de asigurare calatorie a fost gandita astfel incat sa vina in ajutorul persoanelor care calatoresc pentru o perioada lunga de timp, pentru aceia care si-au pierdut locurile de munca => si-au pierdut si asigurarea de sanatate sau pentru cei care traiesc si locuiesc in afara tarii de origine.

travel insurance Tipuri de asigurare de calatorie

Asigurarea medicala de calatorie pentru diverse urgente. Aceasta polita este destinata in persoanelor care detin o asigurare de sanatate in tara de origine, dar care nu este in masura sa le confere acoperire atunci cand vor calatori in strainatate. Aceasta polita acopera doar serviciile medicale de urgenta ce pot aparea atunci cand calatoresti. Odata ce te reintorci acasa ea nu mai este valabila, urmand ca tu sa beneficiezi din nou de acoperirea asigurarii de sanatate incheiata ulterior. Ea se incheie pentru persoanele ce calatoresc pentru o perioada de mai putin de 30 de zile, conferind acces la servicii medicale de urgenta.

Asigurarea de calatorie pentru repartrierea in tara de origine. Este o polita ce acopera costul diverselor servicii cum ar fi: transportul cu ambulanta si asistenta medicala precum si repatrierea in tara in cazul in care esti grav ranit cu un zbor prorgamat special in acest sens. Repatrierea poate costa uneori mii de dolari, dar cu o astfel de polita  nu va mai fi cazul sa iti faci probleme. Este adevarat ca astfel de situatii sunt extrem de rare, dar este bine sa fii mereu precaut.

Asigurarea pentru intreruperea calatoriei. Aceasta polita acopera cheltuielile legate de intreruperea unui voiaj ii retruneaza beneficiarului suma de bani necesara pentru a se intoarce in tara de origine. Calatoria poate fi intrerupta din diverse motive si este important pentru persoanele ce doresc sa se asigure sa tina cont de aceste aspecte, intrucat banii nu vor putea fi returnati in orice situatie.

Asigurarea de calatorie pentru riscuri ce nu tin de beneficiar. Polita presupune acoperirea oricaror pierderi pe care persoana asigurata le-ar putea suferi in urma falimentului companiei aeriene, a neregulilor ce pot aparea in cazul operatorului de turism sau oricarui alt furnizor de servicii turistice.

Asigurarea de calatorie pentru masinile de inchiriat. Aceasta polita este in masura sa acopere daunele sau furtul unui autovehicul ce a fost inchiriat in timpul calatoriei precum si ranirea altor persoane sau prejudiciile aduse acestora intr-un accident rutier.

Acestea sunt principalele tipuri de asigurari medicale de calatorie si daca vei tine cont de ele vei reusi cu siguranta sa beneficiezi de o vacanta sau calatorie de afaceri linistita, oriunde ai merge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250