<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Aug 16th, 2019

Telefonul mobil e bun in multe situatii. Chiar si cand vrei sa eviti sa vorbesti cu cineva…

Share This
Tags

telefon mobil Telefonul mobil e bun in multe situatii. Chiar si cand vrei sa eviti sa vorbesti cu cineva...Astazi toata lumea are in mana un telefon mobil, are internet pe mobil, poate face cam orice faci si cu un laptop sau PC, dar oriunde, pe strada, in masina, in avion, la metrou. Dispozitivele mobile sunt tot mai prezente in viata noastra si asta e un lucru bun. Ne ajuta pana la un punct, dar nu trebuie sa ne bazam doar pe ele.

Oamenii sunt foarte inventivi cand vine vorba de telefoane si le folosesc cu eficienta maxima chiar si in situatii in care nu te-ai fi gandit ca ar fi fost utile. De pilda daca nu vrei sa discuti cu cineva in loc sa refuzi politicos sau sa ii spui in fata ca nu doresti sa vorbesti, poate sa il faci sa sufere, poti sa stai cu ochii in telefon sa te prefaci ca ai ceva interesant si important de facut. E mai usor, e mai rapid sa folosesti telefonul mobil pe post de paravan pentru a evita discutiile neplacute in diverse contexte sociale. Si cand vrem sa evitam privirile celor din jur tot in telefon ne uitam. Unii au telefoane ca sa poata sa isi rezolve problemele de la business, altii, foarte multi, le folosesc pe post de distractie zilnica, pentru a petrece timpul cat mai util cu putinta. Si cand comanda un taxi sau vor sa stie cum ajung intr-un anumit punct oamenii prefera sa caute pe Internet sau sa interactioneze cu asistenti virtuali, cu aplicatii decat sa interactioneze cu oameni, sa vorbeasca.

Apar si probleme cand nu avem la noi telefonul sau cand nu putem sa ne prefacem ca suntem ocupati cu el ca sa evitam discutii si priviri, oamenii incep sa fie stresati si cauta sa ajunga la dispozitive cat mai rapid ca sa pretinda din nou ca sunt ocupate. A asta cu ochii in telefon nu prea e politicos, dar e sanatos, ar spune unii, mai ales daca nu prea esti o persoana asa de sociabila intr-un mediu strain. Socializarea e importanta, telefonul nu trebuie sa stea in calea sa, insa s-a dovedit ca e salvator cand nu vrem sa ne punem intr-o situatie penibila sau sa reactionam intr-o maniera prea brutala.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250