<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, May 15th, 2017

Taxi zburator la scara? Va fi posibil in viitor

taxi zburator Taxi zburator la scara? Va fi posibil in viitorCu aglomeratia de pe sosele si din orase nu e de mirare ca ne dorim un mijloc de deplasare rapid si cat se poate de flexibil in miscari mai ales intr-un trafic infernal. Momentan nu avem asa ceva, sunt doar rute ocolitoare sau orele petrecute intre zecile de masini de la stop, uneori exista politia sau alte autoritati care reglementeaza cumva miscarea in trafic. Pe viitor insa oamenii cu dare de mana vor putea sa experimenteze ceva ce ati vazut doar in filmele s.f. bune, masinile zburatoare. Acum exista dronele, care pot chiar sa ajute oamenii sa ajunga in anumite locuri, dar pe viitor masinile vor evolua in asa fel incat sa ne fereasca de orice aglomeratie pe sosele si sa ne duca in siguranta si rapid oriunde avem nevoie.

Deja exista o aeronava creata de o companie importanta ce poate decola si ateriza ca un avion, dar pe verticala, ca elicopterul. Deplasarea se realizeaza prin intermediul unor turboreactoare, poate merge fara probleme pe mai bine de 300 de kilometri, vitezele atingand pana la 300 km pe ora. Numarul impresionant de motoare, 36 la numar, ii permit sa parcurga distantele ultra rapid, aripile sunt de zece metri lungime, iar consumul e de pana la 100% mai mic decat alte tipuri de masini asemanatoare. Tocmai consumul redus si intretinerea simpla, motoarele puternice o diferentiaza de alte tipuri de autovehicule speciale. Bateria sa este asemanatoare cu cea de la Tesla Motors, de pe masini, siguranta este pusa mereu pe primul plan, momentan nu este condusa de oameni pana cand nu este suficient de sigura pentru soferi. Si pentru ca vorbim de deplasare prin aer, pasagerii vor avea si parasute si sisteme speciale de protectie care nu permit navei sa fie pilotata altfel decat a conceput-o producatorul, toti parametri de zbor se ajusteaza automat daca apar probleme, ca un fel de autopilot de la avioane. Masina-taxi care poate zbura este de mult in planul celor care vor sa revolutioneze transportul, oamenii nu renunta la masinile personale asa ca producatorii se gandesc sa faca cat mai multe astfel de prototipuri pentru a scapa o data pentru totdeauna de problema abuteiajelor si orelor nesfarsite pierdute in trafic.

Banii pentru punerea in aplicare a planurilor vor veni de la diverse firme care vor sustine compania, soferii care vor conduce masini zburatoare vor fi testati si instruiti in prealabil pentru a oferi oamenilor care aleg acest mijloc de transport conditii cat mai bune de… zbor. Rapiditatea deplasarii si modul in care e gandit taxiul zburator sunt doar doua dintre avantajele pe care oamenii de rand le pot folosi pentru a justifica apelarea la serviciile companiilor care vor avea asa ceva in dotare. Pana sa vedem insa toate aceste minuni prin aer, pe deasupra blocurilor va mai trece ceva timp. Nu ne ramane decat sa speram si sa privim cu interes si speranta spre viitorul autovehiculelor folosite prin orase si intre ele. Pana cand visul devine realitate nervi tari si ambuteiaje cat mai putine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250