<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Apr 17th, 2013

Sunt un bun candidat pentru realizarea unui implant dentar?

Implantul dentar  poate reprezenta o buna si excelenta solutie, una pe termen lung prin care sa inlocuiesti dintii lipsa si sa beneficiezi de imbunatatirea zambetului tau. Este insa necesar ca mai inti sa mergi la un control stomatologic si medicul tau stomatolog va fi acela care va stabili daca esti sa nu un bun candidat pentru un implant dentar, tinand cont insa si de cateva criterii deosebit de importante. Iata care sunt acestea:

Igiena orala: Te speli pe dinti zilinic? Folosesti ata dentara si mergi regulat la un control stomatologic? Daca ai grija asa cum trebuie de dantura ta, sansele de succes ale unei interventii de implant dentar sunt unele foarte mari.

Varsta: Varsta nu reprezinta o problema atunci cand vine vorba despre o interventie de implant dentar. Fie ca ai 25 sau 75 de ani, implanturile dentare iti ofera un mod foarte bun de a beneficia de un zambet perfect, dispunand astfel de dantura perfecta. Copiii pot fi de asemenea candidati pentru un implant dentar, chiar daca medicii dentisti nu recomanda efectuarea unei astfel de interventii pana atunci cand osul maxilar ajunge la maturitate. Poti vorbi cu medicul stomatolog in legatura cu acest aspect si acesta va fi in masura sa iti ofere principalele aspecte in legatura cu optiunile pe care le ai.

 

dental implant Sunt un bun candidat pentru realizarea unui implant dentar?Istoricul unor afectiuni gingivale: In cazul in care ti-ai pierdut dintii din cauza unor boli gingivale sau din cauza cariilor dentare, esti cu siguranta unul dintre principalii candidati pentru o interventie de implant dentar.

Osul maxilar: Medicul tau stomatolog va fi acela care va stabili nivelul sanatatii tale orale printr-un examen dentar foarte riguros. Este important ca osul maxilar sa fie indeajuns pentru a putea sustine viitorul implant. In cazul in care situatia nu este una chiar favorabila, ai putea sa recurgi la un mini implant dentar, ce reprezinta si ele o buna solutie.

Protezele dentare: Deja folosesti o proteza dentara pentru a inlocui lipsa dintilor? Implantul dentar ar putea fi folosit impreuna cu acestea, reprezentand astfel o mai buna modalitate de a ancorare a protezelor  in gura. Acest lucru le va oferi pacientilor un sentiment mai mare de incredere in timpul activitatilor de zi cu zi cum ar fi mancatul, vorbitul si totodata zambetul.

Fumatul: In plus, pe langa riscurile pentru sanatate pe care acest viciu le implica, fumatul poate reduce, de asemenea, si sansele de succes ale unei proceduri de implant dentar. Cu toate acestea, nu se exclude complet. In cazul in care fumezi, ai putea intreba mediul dentist despre modalitatile si ceea ce trebuie sa faci pentru a deveni candidatul ideal pentru o interventie de implant dentar.

Un implant dentar poate inlocui un singur dinte, mai multor sau chiar intregii arcade.

Atunci cand un singur dinte lipseste si atat radacina cat si dintele sunt distruse, un implant dentar acoperit de o coroana din portelan este cu siguranta cea mai buna solutie pe care ai putea-o avea la indemana. Avantajele pe care o astfel de interventie le confera sunt numeroase, implantul aratand si comportandu-se ca un dinte natural. Vei putea beneficia de:

  • un dinte functional intr-un timp foarte scurt;
  • un rezultat foarte bun din punct de vedere estetic;
  • o solutie stabila pe termen lung.

Procedura inlocuirii unui singur dinte necesita, in mod normal, in jur de 4 vizite la cabinetul medicului stomatolog, dar te poti astepta sa iti reiei activitatile obisnuite chiar din a doua zi de cand a avut loc interventia chirurgicala (poti sa mergi la scoala, serviciu, etc).

impr Sunt un bun candidat pentru realizarea unui implant dentar?

In cazul mai multor dinti lipsa, solutia cea mai buna este reprezentata de recurgerea la o punte dentara ancorata prin implanturi dentare. Protezele dentare nu pot oferi aceeasi stabilitate sau functie, situatia fiind in acest caz una cu mult mai fovorabila pentru pacient. O astfel de punte dentara confera pacientului urmatoarele avantaje:

  • singura alternativa fixa in aceasta situatie;
  • o solutia stabila care iti permite sa consumi orice tip de alimente pe care ti-l doresti;
  • modalitatea de a preveni pierderea osoasa de la nivelul maxilarului si totodata de a-ti pastra aspectul facial.

O astfel de procedura include in mod normal 4-5 vizite la medicul sotmatolog pana cand se va trece la interventia propriu-zisa. Ar putea fi destul de incofortabil, dar rezultatele vor fi pur si simplu excelente.

In cel de-al treile caz poate fi inlocuita intreaga arcada, atunci cand lipsesc toti dintii. Aceasta reprezinta in mod evident solutia cea mai buna si permanenta in acelasi timp pentru situatia in care lipsesc toti dintii sau conditiia lor este atat de proasta incat este necesar sa fie inlocuiti. Inaintea implantului dentar nu era nicio solutie fixa disponibila pentru persoanele care isi pierdusera toti dintii. Multi dintre pacineti apelasera la protezele dentare ce erau fixate la nivelul maxilarului/mandibulei cu ajutorul adezivului. Principalele avantaje pe care o astfel de procedura le confera sunt:

  • poti manca, implantul aratand si comportandu-se ca dintii tai naturali;
  • furnizeaza o solutie stabila, solida pentru o lunga perioada de timp;
  • pastreaza aspectul tau facial;
  • previne pierdere osului.

Procedura de tratament si numarul de vizite pe care le necesita o astfel de interventie pentru plasarea implantelor dentare si a puntii dentare fixe este un proces care depinde foarte mult si de unele conditii specifice. Dar, in general, aceasta procedura ar putea necesita un numar de aproximativ 8-10 vizite la medicul stomatolog. Multi dintre pacientii care au trecut printr-o astfel de interventie au afirmat faptul ca s-au simtit mult mai confortabil dupa ce interventia a fost realizata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Sunt un bun candidat pentru realizarea unui implant dentar?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250