<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Aug 28th, 2011

Sucurile romanesti cu cele mai multe E-uri

ADRIA FLORI DE SOC 168x300 Sucurile romanesti cu cele mai multe E uriAdria Flori de Soc este băutura răcoritoare cu cele mai multe E-uri

……potrivit unui studiu făcut de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România ( A.N.P.C.P.P.S.).

Pe de altă parte, Bio Cola este cel mai puțin  chimizat  suc de pe piață cu  zero coloranți, zero conservanți,  zaharuri și  E-uri.

În cadrul studiului s-au făcut teste comparative între băuturile aflate pe piața din România în ceea ce privește nivelul conținutului de coloranți, conservanți, E-uri și zaharuri.

Pe primul loc la gategoria ”E-uri” se află Adria Flori de Soc cu 11 astfel de substanțe ( E330, E 952, E951, E950, E300, E414, E445, E160a, E131, E211, E202). Nu degeaba, românii au poreclit producătorii acestor sucuri ”Chemical Brothers”. Pe locul doi se află Frutti Fresh Grapefruit și Carrefour suc de portocale fiecare cu cât 8 E-uri. Pe locul trei se poziționează, la egalitate,cu câte 7 E-uri fiecare, Cico portocale, Frutti Fresh PereFrutti Fresh Tutti Frutti.

La polul opus, sucurile cu cele mai puține E-uri sunt : Bio Cola ( 0 ), PepsiSchweeps Kinley Tonic, Coca Cola, Fanta Madness, Nestea Peach ( câte 2 fiecare) și Lipton, Sprite, Nestea Ceai Verde ( câte 3 fiecare).

Băuturile cu cei mai mulți conservanți sunt Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale, Cico portocale, fiecare dintre acestea conținând două astfel de substanțe.

De cealaltă parte, sucurile care nu conțin niciun conservant sunt cele produse de Coca- Cola și două produse de European Drinks: Adria Cola și Action Cola.

Dintre băuturile studiate Adria flori de soc,  Carrefour suc de portocale și Mirinda conțin cei mai mulți coloranți și anume doi. În schimb, 7 up, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica, Lipton Ice Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Bio Cola, Schweeps Bitter Lemon, Schweeps Kinley Tonic, Sprite, Nestea Ceai Verde și Nestea Peach nu conțin nici măcar un colorant.

Deci, sa recapitulam:

NU BETI ever urmatoarele sucuri:

1. Adria Flori de Soc (cel mai prost)!

2.Frutti Fresh Grapefruit

3. Suc Carrefour (marca proprie, ieftin si prost)

Cea mai buna bautura racoritoare:

Nestea Ceai Verde

nestea 300x300 Sucurile romanesti cu cele mai multe E uri

verified by Consumatorul.com
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 2 Comments
Have Your Say
 1. Costy says:

  Acest articol nu e bine documentat. Si ce daca un suc contine 11 e-uri? Nu toate e-urile sunt nocive! De ce nu detaliati in parte fiecare “cod” cu informatii despre semnificatia lor si daca dauneaza sau nu sanatatii si in ce cantitati. De ex : E330 – acidul citric, unul dintre cei mai răspândiți acizi în natură. ACIDUL CITRIC NU PRODUCE CANCER. Dacă ar produce, atunci toate celulele noastre ar fi transformate în celule canceroase întrucât acidul citric este prezent în toate celulele, aproape de ADN. Din contră, E330 este unul din cei mai siguri aditivi alimentari. Este complet nepericulos sa manânci dintr-odata 100 grame de acid citric. Singura legătură cu cancerul este că este anti-cancerigen.
  De unde stiti voi ca, Coca-Cola (si alte sucuri din acelasi brand) contine cele mai putine E-uri? Stiti voi care e formula secreta a sucului Coca-Cola? Stiti ce contine ingredientul secret 7X? Daca informatiile publicate au fost luate pur si simplu de pe eticheta produselor, fara alte analize, atunci ati scris articolul degeaba.
  Ceea ce faceti voi nu e o dezinformare, ci o informare incompleta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Dragosh says:

  Da,asta e chiar tare: sucurile de la CocaCola printre cele mai sanatoase cu cele mai putine E-uri !!!
  ….asta clar e reclama mascata

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250