<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Sep 10th, 2014

Solutiile impotriva cataractei

Share This
Tags

Cataracta este o boala a ochilor care apare, in special, la persoanele in varsta, insa apare si in randul persoanelor tinere in cazuri mai rare. Aceasta este principala cauza a orbirii la nivel mondial, iar principalele cauze sunt inaintarea in varsta, expunerea la lumina foarte puternica sau la soare, fumatul, alimentatia foarte proasta, traumatismele oculare, bolile de sistem sau steroizii. Cataracta este o afectiune caracterizata prin opacifierea cristalinului ochiului si se manifesta prin vederea unor imagini incetosate, inspre opace, foarte neclare. De asemenea, pacientii care sufera de cataracta acuza foarte des incapacitatea de a vedea noaptea, schimbarea foarte frecventa a dioptriilor, estomparea culorilor, sensibilitate marita la lumina sau aparitia unui halou in jurul luminilor, dar si vedere dubla sau multipla. Daca sunteti din Constanta si aceste simptome apar si in cazul altor afectiuni, este foarte important apelul la un oftalmolog in Constanta pentru un control detaliat si punerea unui diagnostic corect la timp. In cazul copiilor, cataracta apare numai atunci cand aceasta este congenitala.

Cum se poate trata cataracta?

Atunci cand vine vorba de o operatie de cataracta, majoritatea pacientilor se sperie. De aceea, medicul oftalmolog din Constanta caruia va fi prezentata problema, va avea obligatia de a explica riscurile si consecintele traiului cu aceasta boala. Vederea afectata de cataracta nu se imbunatateste, ci dimpotriva. In unele cazuri, prescrierea unor ochelari noi sau o iluminare mai puternica sunt solutii de moment care incetinesc avansarea cataractei. In schimb, atunci cand cataracta este deja avansata, operatia de cataracta este singura optiune. In lipsa unei interventii chirurgicale recomandate de medicul oftalmolog din Constanta in acest sens, pacientul risca sa isi piarda vederea sau sa vada imagini atat de neclare, incat sa nu mai fie capabil sa realizeze activitatile zilnice. Tratarea cataractei se face prin inlocuirea cristalinului natural bolnav cu unul artificial, nou. Acesta este un implant care nu poate fi afectat de aceasta boala, astfel incat reinlocuirea sa nu va fi necesara niciodata.

Cum se realizeaza o operatie de cataracta?

Tehnica utilizata in domeniul chirurgical pentru distrugerea cristalinului natural si introducerea celui nou se numeste facoemulsificare. Prin aceasta metoda, chirurgul deschide partea din fata a capsulei in care este inchis cristalinul natural, introducand o sonda in acesta, emulsificandu-l, dupa care va fi aspirat. Incizia necesara pentru aceasta operatie este intre 2.2 si 2.8 mm. Odata cu emulsificarea cristalinului natural, se continua cu inlocuirea cristalinului vechi cu un implant foldabil care este fabricat dintr-un material flexibil care se muleaza si poate fi rasucit. In cazul in care cataracta este foarte avansata, exista posibilitatea de a nu fi posibila emulsificarea cristalinului natural. In aceasta situatie chirurgul va fi nevoit sa extraga cristalinul cu tot cu capsula. Deoarece inciziile sunt extrem de mici, nu sunt necesare suturile in timpul acestor operatii. Acest lucru inseamna o vindecare mult mai rapida. In urma operatiei de cataracta, pacientii care au suferit de aceasta boala nu necesita internare. Vederea acestora va fi cu mult imbunatatita, mult mai clara. Majoritatea pacientilor sustin ca au nevoie de ochelari de citit, insa nu mai apare necesitatea lentilelor pentru distanta.

Daca sunteti interesati de o operatie de cataracta in Constanta, atunci nu-mi ramane decat sa va recomand clinica Laser Vision Med, care dispune de cele mai bune aparate pentru o astfel de operatie, iar preturile sunt foarte competitive.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>