<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Jul 9th, 2015

Scurta istorie Carrefour

Share This
Tags

Carrefour S.A. este o multinationala frantuzeasca reprezentand unul din cele mai mari lanturi de hypermarket-uri din lume. La nivel mondial se afla pe locul 2, iar in Europa este cel mai mare lant de hypermarketuri. La nivel modnial, Carrefour are peste 10 000 de magazine si numara peste 470 000 de angajati, facandu-l astfel un colos al comertului.

Primul magazin Carrefour a fost deschis intr-o suburbie franceza Annecy in 1958. Iar primul hipermarket Carrefour a fost deschis in iunie 1963 langa Paris. Iar din 1963 pana in prezent, Carrefour a deschis tot felul de magazine in peste 34 de tari si chiar daca a ajuns la un nivel extraordinar, lantul de hipermarketuri inca se afla in expansiune.

Carrefour in Romania

Carrefour este prezent in Romania inca din 2001 fiind primul lant de supermarket-uri din tara si opereaza in Romania cu  Scurta istorie Carrefour4 tipuri de magazine: Hypermarket, Carrefour Market, Carrefour Express si Contact. In 2015, retailerul francez detine in Romania 27 de hypermarketuri, 92 de magazine Carrefour Market, 44 de magazine Express si 9 magazine Carrefour Contact…fiind prezent in aproapte toate orasele mari ale tarii.

Fiind un brand cu renume printre retaileri la nivel mondial si avand o vechime considerabila, Carrefour vine si cu o serie de produse proprii, produse ce se regasesc doar in magazine grupului francez. Astfel in supermarketuri gasim o gama variata de produse de larg consum marca proprie sub acelasi nume, gasim gama Carrefour Home, Selection, Bio, baby, light cu produse specifice, marca Tex care este marca proprie de produse textile, Bluesky pentru electrocasnice si marca Les Cosmetiques pentru produse cosmetice. Marcile proprii au fost lansate cu ideea de a oferi un bun raport calitate pret si au prins foarte bine atat in Romania cat si la nivel mondial.

Hypermarketuri Carrefour in Romania

Carrefour s-a integrat foarte bine in Bucuresti, avand deschise 10 magazine, printre care: Carrefour Vulcan , Baneasa, Berceni, Colentina, Militari, Carrefour Orhideea etc. Toate ne incanta cu oferte promotionale de sezon, preturi mici si produse de calitate. Un mare avantaj al acestui lant de magazine este dat de faptul ca poti consulta online un catalog Carrefour si mergi in hipermarket atunci cand consideri ca se merita sa cumperi anumite produse.

Zona Moldovei nu este deloc mai prejos, lantul francez avant doua hypermarketuri in Iasi, si anume: Carrefour Era si Carrefour Felicia Iasi. Aici puteti vedea programul de functionare Carrefour si multe alte informatii despre hipermarketul din Iasi.

Si Brasovul a primit cu bratele deschise lantul de supermarketuir francez, si chiar daca se regaseste un singur hipermarket Carrefour in Brasov, este de fapt unul din cele mai tranzitate hipermarketuri din judet. Dar pe langa hipermarket, in Brasov se mai regasesc 5 supermarketuri Carrefour si 10 magazine Express.

Si in Ploiesti se regasesc o serie buna de magazine ale retailerului francez, fiind 5 supermarketuri si un hipermarket. Magazinul Carrefour din Ploiesti este situat ina fara orasului, la km6, in comuna Blejoi. Programul de functionare este de la 7:00 la 22:00 si este unul din cele mai tranzitate, dar si unul din cele mai vechi hipermarketuri din Ploiesti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Scurta istorie Carrefour, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250