<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Aug 24th, 2010

Scandalos! Boc pune 500 de mii de romani la coada sa dea bani pentru drepturile de autor

web administratia financiara mediafax foto doru colgiu 300x138 Scandalos! Boc pune 500 de mii de romani la coada sa dea bani pentru drepturile de autor

Conform legii, cei până la 500.000 de angajaţi din România care sunt plătiţi exclusiv sau şi prin contracte de drepturi de autor trebuie să depună, până pe 25 august, declaraţii individuale privind venitul încasat în iulie, atât la casele judeţene de pensii, la cele de sănătate, cât şi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Nici statul, nici experţii fiscali şi nici contribuabilii însă nu ştiu exact cum va avea loc procesul de depunere a declaraţiilor sau a plăţilor aferente acestora.

“Beneficiarii trebuie să depună, personal, aceste declaraţii, în fiecare lună, la autorităţile respective. Legea este foarte clară. În cazul veniturilor obţinute prin contracte de drepturi de autor, angajatul, beneficiarul este cel care depune declaraţiile. Mai mult decât atât, tot el este cel care le şi plăteşte, adică în momentul depunerii declaraţiei trebuie să meargă cu bani la el pentru a face plata pe loc”.

Valoarea contribuţiilor sociale, de 16,5% din venitul net, pe lună, nu poate fi mai mare decât echivalentul a 16,5% aplicat la cinci salarii medii brute pe economie, respectiv de 1.514 lei. Astfel, cei care încasează din contractele de drepturi de autor mai mult de 9.180 de lei pe lună vor plăti doar cei 1.514 lei.

Amenda în cazul nedepunerii declaraţiilor e de până la 5.000 de lei, cea pentru completarea eronată a acestora fiind de maximum 600 de lei.

Deci, dobitocul de BOC, in intelepciunea`i nemarginita, vrea sa puna, lunar, 500.000 de mii de amarasteni pe drumuri, sa se duca in 3 locuri sa depuna declaratii si sa-i plateasca lui acest nou BIR.

Deci, dupa ce ca iar le ia banii cu japca, mai trebuie sa si se umileasca ca sa-i dea!

Piticul dobitoc nu putea el sa se gandeasca si sa opreasca aceste noi taxe direct de la sursa, sa nu-i mai puna pe oameni pe drumuri degeaba!

Dar nu, trebuie si un pic de umilinta, ca suntem romani, nu-i asa!

NU era ma mai simplu sa faci asta, “dobitocul dracului”, decat sa pui lumea pe drumuri?


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250