<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Jan 21st, 2011

Sa boicotam OMV Petrom!

În an de criză, OMV Petrom a avut un profit net de peste 400 milioane de euro “prin bun simt si responsabilitate”

Industria petrolieră din România este una complet ATIPICA:  deşi suntem printre cele mai bogate ţări din Europa în rezerve dovedite de petrol (peste 600.000.000 de barili), înregistrăm cele mai mari scumpiri la carburanţi, care se vând la preţul mediu şi chiar peste cel din Uniunea Europeană, în condiţiile în care puterea de cumpărare în României este cea mai mică din Comunitate, cu excepţia Bulgariei. Aşa a luat naştere o mişcare socială inedită, zeci de mii de români protestând împotriva scumpirilor continue, în speranţa că jucătorii de pe piaţa petrolieră vor reduce preţurile la carburanţi.

Nici o şansă, ne dă cu tifla OMV Petrom, gigantul odinioară român, acum austriac.

Nu intenţionăm să reducem preţurile în perioada următoare ca efect al presiuni publice. Noi ne vom păstra politica de preţuri, iar acestea vor varia în continuare în intervalul plus sau minus 5% în funcţie de trafic, locaţie, concurenţă din zona respectivă.

Altfel spus, vor creşte, ca şi până acum, „prin bun simţ şi responsabilitate”, dacă e să parafrazăm, în mod tendenţios, sloganul lor publicitar.Si pentru ca românii care sunt obligaţi să plătească pentru petrolul lor cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană, raportat la venituri, să ştie cam cât bun simţ şi responsabilitate au benzinarii din România, vom prezenta câteva cifre succinte despre afacerile derulate de aceştia:

Cel mai mare jucător de pe piaţa locală de carburanţi este OMV Petrom. Cu 550 de benzinării Petrom şi alte 80 OMV, fosta companie de stat vândută cu tot cu rezervele naturale de petrol şi gaze pe un preţ de nimic de guvernarea Adrian Năstase se află foarte aproape de poziţia unui monopol. Sufocaţi de atâta „bun simţ şi responsabilitate”, austriecii de la OMV Petrom au obţinut din scumpirile sufocante ale carburanţilor un profit colosal pentru o ţară precum România. Potrivit cifrelor oficiale, raportate Bursei de Valori Bucureşti, OMV Petrom a înregistrat la 30.09.2010 un profit net de 1.411.000.000 RON, echivalentul a peste 335 milioane de euro. Ţinând cont de scumpirile în avalanşă de la finele lui 2010, este mai mult ca sigur faptul că profitul net pentru tot anul trecut să fi depăşit 400 de milioane de euro.

Vă reamintim că vorbim de un an de CRIZA ECONOMICA FEROCE, depăşit însă de OMV Petrom, cum altfel, decât….

prin bun simţ şi responsabilitate

Acum ca ati inteles cum sta treaba cu acesti super profitori care “prin bun simt si responsabilitate” ne spoliaza pe noi de bani, pentru ca se poate iar ai nostrii guvernanti nu fac nimic din simplul motiv fiindca si ei iau parte la aceasta jecmanire sistematizata a poporului roman nu ar fi “de bun simt si responsabil” sa spunem si noi odata : AJUNGE!!!

Avand in vedere ca celelalte metode de protest nu au avut succes pana acum, singura si cea mai buna metoda e sa boicotam un singur producator de carburanti si, de ce nu? sa incepem cu cel care a avut profitul cel mai mare, adica cel care ne-a furat cel mai mult: OMV PETROM

Sta fix in puterea noastra sa facem asta si sa nu mai cumparam nici un gram de carburant de la OMV PETROM!

Rezultatul imediat urmator va fi ca Petrom va fi FORTAT de piata sa SCADA in mod neconditionat PRETURILE.

Fiti solidari cu noi si in incepand de luni 24 ianuarie 2011

NU ALIMENTATI , NU INTRATI IN NICIO BENZINARIE OMV PETROM!

SA INCEPEM BOICOTUL OMV PETROM!

boicot Sa boicotam OMV Petrom!CONSUMATORUL.com sustine boicotul

Dati mai departe!


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 4 Comments
Have Your Say
 1. OBIECTIV : conbustibil la 3.8 RON/litru
  NU INTRATI in benzinariile OMV PETROM pana nu vedeti acest pret la pompa, NU la 4.6, nu la 4.4, nu la 4.2 ci doar la 3.8 RON/litru

  http://spargemonopolul.wordpress.com

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. ORI says:

  V-or da aia de la PETROM in judecata pentru articolul asta, de v-a trece pofta de boicotat pentru totdeauna. Aveti grija de faceti.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. [...] preţurile cu câţiva bănuţi, acestea au crescut iar. Cei care au dat tonul au fost cei de la „Petrom“, iar exemplul a fost preluat imediat de către celelalte firme. Reprezentaţii Uniunii [...]

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250