<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, May 17th, 2011

Romania, pe primul loc in Europa la… cresteri de preturi

romania la campionatul european de fotbal 300x236 Romania, pe primul loc in Europa la... cresteri de preturiMisto tara in care traim!

România s-a menţinut în aprilie pe prima poziţie în Uniunea Europeană (UE) după inflaţia anuală, cu cea mai accelerată creştere a preţurilor, de 8,4%, de peste două ori mai mare decât media din spaţiul comunitar, potrivit datelor anunţate, ieri, de Eurostat, biroul de statistică al UE. La nivelul Uniunii, inflaţia anuală a fost de 3,2% în aprilie, în urcare de la 2,7% în martie. În zona euro, creşterea preţurilor a fost de 2,8%. Pe poziţia a doua în funcţie de inflaţia lunii aprilie s-a situat Estonia (5,4%), iar pe trei Lituania şi Ungaria (ambele cu 4,4%). Cea mai lentă creştere a preţurilor s-a înregistrat în Irlanda (1,5%), Cehia (1,6%) şi Suedia (1,8%). Inflaţia anuală s-a accelerat în 16 state membre, a rămas stabilă în două ţări şi s-a redus în opt. Marea Britanie nu a raportat date pentru aprilie. În cele mai mari trei economii din zona euro inflaţia a fost peste nivelul UE, respectiv 2,7% în Germania, 2,2% în Franţa şi 2,9% în Italia. Potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Institutul Naţional de Statistică, inflaţia anuală a urcat de la 8,01% în martie la 8,34% în aprilie, atingând maximul din iulie 2008.

Pana cand, pana cand, pana cand…?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250