<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Jan 29th, 2012

Reducerile nu-s tot timpul ceea ce par a fi

poza reduceri 300x150 Reducerile nu s tot timpul ceea ce par a fiDaca decembrie este luna cadourilor, ianuarie este fara doar si poate luna reducerilor. Doar ca, la fel cum o spune si titlul reducerile nu-s intotdeauna ceea ce par.

De foarte multe ori cei care le fac incearca sa pacaleasca acea dorinta (ciudata am putea spune) de a profita mereu de reduceri, chiar si atunci cand nu au nevoie de produsele respective. Cele mai folosite metode de pacalire a oamenilor care vaneaza sau care pur si simplu sunt atrasi de reduceri sunt urmatoarele: maresc preturile inainte de reduceri, urmand ca apoi sa “le reduca”, inventeaza preturi taiate false, marcheaza pretul cu reducere, dar aceasta este ridicol de mica (sa spune ca este vorba de cativa bani, nici macar lei).

Sa le luam pe rand. In primul caz, totul este foarte evident: cu putin timp inainte ca produsele sa intre la reducere, pretul lor creste, uneori poate chiar intr-un mod nejustificat, urmand ca apoi sa scada, eventual chiar sub cat era inainte (doar ca in loc sa expuna reducerea reala de 5%, poate este promovata o reducere nejustificata de 25%).

Apoi, dupa cum se stie, reducerile sunt marcate de multe ori printr-un pret mai mare, care este taiat, dupa care vine pretul mai mic, cel sub care se vinde produsul atunci. Sunt unii care pur si simplu inventeaza pretul mai mare (cel de la care se presupune ca s-a redus), urmand ca produsele sa se vanda practic la acelasi pret ca si inainte.

Pentru ca unii oameni se avanta in a cumpara ceva la reducere fara sa mai clipeasca, unii comercianti isi permit sa reduca preturile cu o valoare ridicola (nu e o problema faptul ca scade, dar e o problema faptul ca anunti reduceri folosind astfel de practici). De exemplu, reducerea poate fi de genul: pret initial 100 Lei, pret nou: 99.99 Lei

Toate aceste lucruri pot fi contracarate printr-o buna documentare inainte de a cumpara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250