<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Sep 25th, 2013

Protectia consumatorului

protectia consumatorului 300x192 Protectia consumatoruluiAsociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC) a fost infiintata in anul 1990 pentru a promova interesele membrilor sai, precum si pe cele ale consumatorilor individuali, intr-o perioada de schimbari profunde pe piata romaneasca. Obiectivele APC Romania sunt de a reprezenta consumatorii pentru o mai buna protectie si o mai buna aplicare a legii, pentru promovarea mai multor piete transparente, dar si pentru a asigura calitatea de bunuri si servicii. APC Romania informeaza, da sfaturi si educa consumatorii cu privire la drepturile lor.

Realizarea echilibrului necesar intre interesul de a crea si consolida un unic multinational de piata si interesul de a asigura protectia consumatorului, este o sarcina grea pentru orice stat. Punctele sale critice reprezinta modalitatile prin care o anumita tara reuseste sa concilieze nevoia de a-si deschide frontierele, cu cea a protectiei consumatorilor, in conditiile in care ansamblul legislatiei nationale, are tendinta de a restrange comertul liber. In ceea ce priveste politica de protectie a consumatorilor din Romania, putem spune ca se inregistreaza progrese majore in ceea ce priveste asigurarea protectiei si ajutorarii consumatorilor in scopul de a informa si educa.

Ca o parte importanta a politicii care trebuie sa fie promovata de catre o societate democratica si o componenta de baza a programelor de protectie sociala, protectia consumatorilor reprezinta un ansamblu de dispozitii cu privire la initiativa publica sau privata, destinata sa asigure in mod continuu consumatorilor respectarea drepturilor acestora. Individul, in calitatea sa de consumator si, mai ales, in calitatea sa de cumparator – care a devenit un agent de piata – se confrunta cu mai multe probleme legate de structura produselor destinate sa asigure consumul, preturile de achizitie, precum si alte servicii (calitatea lor, sistemul de comercializare a produselor si calitatea de asigurare a produselor respective la serviciile comerciale de calitate).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Protectia consumatorului, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250