<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Dec 17th, 2013

Principalele proceduri si tratamente aplicate la un cabinet de pardontologie

Foarte putine persoane sunt bine informate in ceea ce priveste diferenta intre un cabinet stomatologic obisnuit si un cabinet stomatologic de parodontologie. Pentru tratarea problemelor orale de natura complexa, este necesara vizitarea unui cabinet care include ca specializare a medicilor dentisti si parodontologia.

dentist 300x212 Principalele proceduri si tratamente aplicate la un cabinet de pardontologieCe este parodontologia?

Parodontologia se diferentiaza de stomatologia clasica prin zona tratata. Daca stomatologia trateaza problemele strict legate de dantura, parodontologia se ocupa de problemele de gingie si structura osoasa a maxilarului, cu alte cuvinte, parodontologia asigura o baza stabila, puternica pe care medicii stomatologi pot efectua tratamentele necesare. Daca gingia sau osul maxilarului nu sunt sanatoase, practicarea unor proceduri moderne precum implantul dentar devin imposibile.

Atunci cand unui pacient i se descopera potentiale probleme de natura parodontologica (precum parodontoza sau bolile gingivale mai putin grave precum gingivita), in cabinetele unde nu exista un medic cu pregatire in acest domeniu, pacientii pot fi trimisi la un cabinet stomatologic de parodontologie specializat. Pe de alta parte, cabinetele de specialitate cu medici profesionisti, precum www.excellencedent.ro dubleaza intotdeauna si drept cabinet de parodontologie. Este de preferat vizita la un astfel de cabinet atunci cand problemele tratate sunt de natura mai grava, astfel incat pacientul sa nu piarda timp cu drumul intre cabinete.

Cand este nevoie de vizita la un cabinet stomatologic de parodontologie?

Multe din simptomele afectiunilor parodontologice usoare sunt destul de dese in randul populatiei adulte si adesea trecute cu vederea, drept fiind normale. Printre acestea, cel mai comun simptom (insa nu singurul) este sangerarea gingivala. Desi sangerarea gingivala poate aparea si in urma unor situatii sau afectiuni speciale, precum ar fi sarcina sau diverse boli, aceasta ar trebui in general sa fie un semnal de alarma.

Pacientii ar trebui sa programeze o vizita la medicul de specialitate imediat cu aparitia urmatoarelor simptome:

1. Sangerari gingivale – cel mai comun simptom si poate avea ca sursa gingivita, o afectiune usoara a gingiei, insa care poate evolua in parodontoza si eventual la caderea prematura a dintilor. Primul si cel mai des intalnit tip de sangerare gingivala este la periere, daca acesta se repeta, se recomanda o vizita de control la un cabinet stomatologic de parodontologie. Pe masura ce afectiunea progreseaza, sangerarea poate aparea si in momentul in care se musca din anumite alimente si in final chiar si fara motiv. In acest moment, vizita la cabinet este de maxima importanta.

2. Aspectul gingiilor – o gingie sanatoasa este roz deschis, nedureroasa la atingere, nu sangereaza si nu prezinta inflamatii. Atunci cand o boala gingivala este prezenta, gingia se inflameaza, isi schimba culoarea treptat de la roz deschis la roz inchis, la rosu si rosu intens, apar inflamatii, respiratie urat mirositoare si poate fi dureroasa la atingere. Oricare dintre aceste simptome sunt un semn al unei probleme ce poate progresa catre ceva mai grav si trebuie tratate cat se poate de rapid.

Tratate la timp, problemele de parodontologie pot fi rezolvate fara interventii complexe, insa odata instalata parodontoza, tratamentul este lung, complex si dureros. Din acest motiv, este recomandata vizita la un cabinet stomatologic de parodontologie inca de la aparitia simptomelor timpurii, pentru a evita neplacerile si problemele ce pot interveni impiedicand tratamentul afectiunilor dentare mai tarziu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Principalele proceduri si tratamente aplicate la un cabinet de pardontologie, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

300x250