<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sat, Aug 17th, 2013

Principalele motive pentru care romanii evita sa cumpere haine online

La nivelul comertului online romanesc, ascensiunea magazinelor de haine este mai mult decat vizibila, numarul acestora crescand cu peste 300% in ultimii trei ani. Varietate din punct de vedere al magazinelor exista, stocurile sunt generoase, calitatea produselor este cel putin la fel de buna ca cea pe care o intalnim in principalele centre comerciale, deci ce ar lipsi ca intreg comertul sa se mute la nivel de online?! Desi discutam de o crestere vizibila a vanzarilor de haine online, piata romaneasca nu este la fel de dezvoltata ca cea internationala, reticienta romanilor de a cumpara haine pe internet fiind un mare impediment in dezvoltarea acestui sector economic. Realizand cateva sondaje de opinie in randul utilizatorilor de internet din Romania, am reusit sa descoperim si principalele aspecte pentru care multi dintre ei ezita sa achizitioneze haine din magazinele online.

Calitatea produselor ramane un impediment, asta in pofida faptului ca avem destule magazine care comercializeaza doar produse ale unor firme de renume la nivel mondial. Majoritatea celor care au raspuns la sondaj spun ca au incercat sa cumpere haine de dama folosind magazinele online insa au constatat cu stupoare ca exista comercianti care nu expediaza produse originale. Doriti sa evitati acest lucru? Cumparati doar din magazinele online cunoscute, cu vechime in domeniu si care va ofera informatii in privinta firmei care sta in spatele afacerii.

O alta problema semnalata de utilizatori a fost cea referitoare la marimi, multe magazine online ezitand sa ofere informatii exacte in privinta dimensiunilor exacte ale produselor. Este cunoscut faptul ca achizitionarea de haine direct din magazin are un avantaj fata de comertul online, cumparatorul fiind in situatia de a putea proba hainele inainte de a le cumpara. Pentru a evita achizitionarea unui produs vestimentar care sa nu se potriveasca cu dimensiunile voastre, apelati la tabelele de marimi si incercati contactarea unui operator pentru a va pune la punct cu informatiile corecte privind produsul vizat.

Daca transportul nu mai este de mult timp o necunoscuta, majoritatea magazinelor online mizand pe serviciile firmelor de curierat rapid, o alta sincopa a comertului online se rezuma la modalitatile de plata. Cea mai la indemana si mai sigura varianta pare a fi plata la ramburs insa, cum nu toate magazinele mizeaza pe aceasta forma de plata, anumiti cumparatori sunt reticienti in a plati produsele prin virament bancar sau direct online, cu cardul de credit. Sfatul nostru este sa mizati doar pe magazinele online care va ofera posibiitatea sa platiti la ramburs, in aceasta situatie avand siguranta ca platiti abia dupa ce coletul ajunge la voi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250