<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Dec 9th, 2013

Primul joc anulat imediat dupa lansare

Faptul ca tot mai multi producatori de jocuri prefera sa anuleze proiectele inca din fasa nu mai reprezinta o noutate, an de an fiind anuntate anulari ale unor jocuri care chiar erau asteptate cu nerabdare de fani. Bineinteles ca motivele sunt cat se poate de diversificate insa, in mare parte, totul se invarte in jurul aspectelor financiare, producatorii fiind in incapabilitatea de a-si mai amortiza investitiile.

Ultima veste din industria jocurilor video este cel putin bizara, unul dintre cele mai asteptate jocuri ale anului, cel putin de catre pasionatii de cricket, a fost amanat imediat dupa lansare. Ashes Cricket 2013 este jocul in cauza, producatorul luand decizia de a-l anula imediat dupa lansare. Simulatorul de cricket nu putem spune ca este una dintre cele mai reusite creatii din domeniu, insa amanuntul conform caruia gamerii nu-l vor mai putea cumpara, desi a fost finalizat si oferit publicului larg, este mai mult decat bizar.

Primele vesti in privinta jocului au fost anuntate inca din primavara acestui an, Ashes Cricket 2013 urmand sa fie lansat in luna iunie, in versiunea pentru Xbox 360, PlayStation 3, Wii U si PC. Producatorul a revenit asupra deciziei de lansare si a anuntat ca jocul va fi amanat pana in aceasta toamna, gameplay-ul urmand sa beneficieze de unele imbunatatiri majore inainte de oferirea pe piata. S-a ajuns, asadar, ca Ashes Cricket 2013 sa fie lansat abia in data de 22 noiembrie, fata de anuntul initial, anunt in care se ofereau atat versiunile pentru console cat si cea pentru PC, publisherul oferind publicului doar versiunea pentru calculator.

Feedback-ul negativ, vanzarile sub cifrele scontate si numeroasele probleme detectate de gameri au facut ca 505 Games sa decida anularea jocului si eliminarea sa din oferta de Steam, producatorul fiind in incapacitatea de a mai vinde si, implicit, de a-si mai recupera investitiile.
Pricipalul motiv evocat de producator a fost chiar calitatea slaba a jocului, gamerii care au achizitionat deja jocul urmand sa-si primeasca banii inapoi prin intermediul platormei Steam.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250