<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Jul 22nd, 2010

Prazul si mararul – monitorizate de Videanu

seller 300x225 Prazul si mararul   monitorizate de VideanuSupermarketurile se înfruptă monopolist pe seama noastră. Iar managerii magazinelor de cartier umflă preţurile mai ceva ca marii retaileri. Toţi caută să profite şi să ne ia pe alimente şi ultimul leu. Se comportă la fel ca şi statul, numai că el ne dijmuieşte cu zeci de mii de taxe, iar retailerii şi managerii de magazine ne servesc 5% mâncare, 95% adaos comercial. Managerii alimentarelor de cartier s-au declarat răniţi de cele 5% în plus la TVA, la fel şi intermediarii din pieţe, aşa că au majorat pentru început uşor preţurile. Să fie sănătoşi şi să aştepte mult şi bine să le mai calce cineva pragul şi, respectiv, să le înconjoare taraba! Supermarketurile, de teama pierderii clientelei din ce în ce mai sărăcite, au decis să suporte ele creşterea de TVA, renunţând astfel la 5% din profitul de 100% practicat la produsele comercializate. Dacă nu se majora TVA-ul, n-am fi văzut noi vreun retailer care să lase în jos 5% din preţ. Desigur, singurul moment în care conducerile de supermarketuri scad preţurile chiar şi cu mai mult de 5% este cel al campaniilor promoţionale, moment propice pentru a vinde românului la super-ofertă produse în prag de… expirare!

Clar românul s-a prins că a devenit coşul de gunoi al retailerilor! Acum, este cunoscut că omul de rând tot aşteaptă de ani buni (iar Videanu ar trebui să ştie bine asta!) desfiinţarea monopolului supermarketurilor, care, pentru maximumul lor profit şi întru violentarea producătorilor, solicită acestora cu exclusivitate cel mai mic preţ. Aşadar, avem producători sărăciţi de retailerii cu un tupeu ticălos şi români ce-şi dau aproape tot venitul pe alimente. Ce face Videanu pentru a îndrepta ingrata situaţie? Vrea să dea pe Net preţurile nesimţite, ca să-i facă pe cei ce le practică de ruşine! Supermarketurile clar nu vor roşi de jenă şi nici nu vor avea de suferit. Ca să le iasă ecuaţia cu multe zerouri, retailerii au preţurile aranjate şi calculate între ei şi piaţa astfel bine împărţită. Cine bate drumurile pe la ei ştie deja unde este uleiul mai ieftin, cine cere mai puţin pe zahăr şi făină. Românul a transpirat mult până a aflat că este bine să ia carnea de pui dintr-o parte, iar laptele dintr-alta, aşa că site-ul lui Videanu nu-i va fi necesar, mai ales că din gură de ministru a auzit că, deşi vor apărea pe lista ruşinii, preţurile nu vor scădea! Să ne mai întrebăm la ce bun site-ul?! Aşa cum a anunţat că preţurile nu vor da înapoi, tot aşa Videanu a comunicat naţiunii că pentru realizarea site-ului sunt necesari bani. Decomandată, demnitarul nu ştie cât va costa din banii publici înfiinţarea „observatorului de preţuri“. Ştie, însă, că inspectorii ANPC vor lucra de cu ziua până noaptea pentru funcţionarea portalului. La mintea lui Videanu, îi vom vedea pe inspectori zilnic printre rafturi, luând pulsul preţurilor. Alo, Consiliul Concurenţei mai există? Sincer, l-am sfătui pe Videanu să-i lase pe inspectorii ANPC să-şi vadă de treaba lor. Totodată, i-am sugera să renunţe la proasta idee de risipirea a banului public pe un site şi i-am cere, în acelaşi timp, să-i pună o dată pe inspectorii concurenţei să amendeze cartelul supermarkturilor şi japca practicată de ei în raport cu producătorii autohtoni. Poate aşa vom ajunge să mâncăm şi noi şi ieftin şi sănătos ca europenii!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250