<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Feb 6th, 2013

Petrom ne violeaza tare si constant cu pompa

ieftiniti benzina 300x224 Petrom ne violeaza tare si constant cu pompaUn român plăteşte mai mult decât un polonez pentru un litru de benzină Euro 95, în condiţiile în care câştigă de aproape două ori mai puţin

Practic, dintr-un salariu mediu net de 354 euro, un român face şapte plinuri pentru o maşină cu un rezervor de 40 de litri, în vreme ce un polonez, plătit cu 601 euro, poate face 12 full-uri. La 15 decembrie, un litru de benzină costa 1,3 euro, în Polonia; ulterior, în ianuarie, preţul a coborât la 1,28 euro/litru, cel mai mic nivel din Uniunea Europeană. În România, unde-i cerere, după cum puncta CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe, carburanţii s-au scumpit cu 1,6%, de la 31 decembrie şi până în prezent. Cea mai mare scumpire, cu 3,3%, a fost în Belgia. Chiar şi aşa însă, un belgian, care câştigă în medie 1.880 euro/lună, poate face de patru ori mai multe plinuri decât un român.

Luxemburghezii isi fac plinul de 59 ori pe luna din salariu!

Lideri incontestabili sunt locuitorii din Luxemburg, al căror venit mediu lunar le permite să umple de 59 de ori rezervorul de 40 de litri al maşinii. Cincizecişinouă. Cinci.Zeci.Şi.Nouă. Cu un lucru ne putem consola, dacă tot n-a fost dovedită înţelegerea (atât de evidentă) de cartel între benzinari, care continuă să ne violeze bugetele cu pompa – bulgarii stau mai rău decât noi, putând face doar şase plinuri pe lună. Pentru anul în curs, explicaţia scumpirilor din România era pregătită de mult – s-au majorat accizele, cursul la care sunt calculate fiind revizuit de la 4,3 la 4,5 lei/euro.

Diferenţa se traduce într-un cost suplimentar de 10 bani/litru. Sună decent şi, dacă avansul se limitează doar la… staţi, staţi! Breaking News. OMV a scumpit iarăşi carburanţii. 5,97 lei pentru un litru de benzină Standard 95. La 31 decembrie, preţul era de 5,72 lei/litri. Faceţi voi calculele.

BOICOT PETROM!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Petrom ne violeaza tare si constant cu pompa, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250