<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Aug 2nd, 2010

Peste 50% dintre romani cred ca soarele se invarte in jurul Pamantului

grup de romani 300x193 Peste 50% dintre romani cred ca soarele se invarte in jurul PamantuluiOare sa fie cei care l-au votat pe Basescu presedinte din nou?!?

Conform raportului de cercetare „Publicul românesc şi ştiinţa”, realizat de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti şi dat publicităţii vineri, 52% din români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, aşadar egocentrismul a aproape jumătate dintre români este extrem. 34% din români nu ştiu că genele tatălui sunt cele care influenţează sexul copilului nou-născut, deci o treime este interesată mai mult de sex decât de gene. Aproximativ jumătate dintre cei intervievaţi cred că norocul este mai important pentru succesul în viaţă decât şcoala. “În momentul de faţă, în România, un gunoier este plătit mai bine decât un intelectual”, se plângea cineva recent, poate respondenţii or fi ştiind ei ceva. România se află printre primele cinci ţări europene din punctul de vedere al procentului celor care merg cel puţin o dată pe lună la biserică, respectiv 50%, iar patru români din cinci nu cred în teoria evoluţionistă şi cred că Dumnezeu a creat toate fiinţele, aşa cum sunt ele astăzi. “Stocul public de cunoaştere ştiinţifică din România contemporană relevă un deficit ştiinţific accentuat: aproximativ 80% din populaţie nu dispune de cunoştinţe ştiinţifice elementare şi de un vocabular ştiinţific activ; de asemenea, aproximativ 80% dintre români nu ştiu cum este aplicată metoda experimentală de cercetare şi operează precar cu probabilităţile”, se arată în rezumatul raportului. Spiritul ştiinţific care caracterizează vestul încă trebuie să se declare învins în faţa spiritului atemporal al poporului român! Sondajul a fost realizat în perioada iulie-septembrie 2009, pe un eşantion stratificat multistadial probabilist, reprezentativ pentru populaţia de peste 18 ani din România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250