<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Apr 20th, 2010

Parizer din pasăre cu slănină şi şorici, hrana celor mici!

thumb 446 x 0 5569 114533 vst 1676 300x133 Parizer din pasăre cu slănină şi şorici, hrana celor mici!Parizerul de pasăre Junghiu Prodsper este un produs care are în compoziţie 50% carne de pasăre, cealaltă jumătate fiind reprezentată de slănină, emulsie de şorici şi aditivi alimentari.

Produsul analizat este dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, având un exces de grăsimi animale saturate-slănină şi emulsie de şorici. Din această cauză, funcţionarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului cardiovascular este îngreunată, mai ales în cazul unui consum frecvent, avertizează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

În compoziţia parizerului de pasăre Junghiu Prodsper intră şi proteina vegetală din soia şi amidonul, care sunt folosite pentru a da produsului o textură cât mai plăcută pentru consumator. De asemenea, din raţiuni tehnice, dar cu efecte nocive pentru sănătate au fost utilizaţi şi aditivi alimentari. Stabilizatorul polifosfat de sodiu dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, fiind incriminat în apariţia depunerilor anormale de calciu, cioc de papagal.

De asemenea, consumul frecvent poate duce, în timp, la apariţia osteoporozei. Unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari folosiţi este azotitul de sodiu, E250. Efectele cancerigene ale acestuia au fost demonstrate de numeroase studii de specialitate. În urma analizei informaţiilor scrise pe etichetă, specialistul nostru, prof. Mencinicopschi ne spune că parizerul de pasăre Junghiu Prodsper nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu hiperuricemie (gută), diabeticilor, celor cu dislipidemii. Persoanele cu alergie la soia vor testa reacţia organismului la produs.

INGREDIENTE
Carne de pasăre minimum 50%, slănină, emulsie şoric, proteină vegetală din soia, amidon, sare max. 3%, stabilizator polifosfat de sodiu E452, antioxidant ascorbat de sodiu E301, conservant azotit de sodiu E250, condimente naturale, piper, usturoi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250