<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Sep 8th, 2016

Miere manuka, un produs apicol cu efecte miraculoase

Mierea de Manuka este produsa in Noua Zeelanda de catre albinele care polenizeaza tufisele native de manuka. Potrivit sustinatorilor ei, aceasta a fost utilizata de generatii pentru a trata infectiile ranilor. Mai recent a fost testata ca o arma impotriva infectiilor spitalicesti, cum ar fi MRSA.

Puterea vindecatoare a mierii

Mierea a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata mai multe boli. Abia la sfarsitul secolului al 19-lea,cercetatorii au descoperit ca mierea are calitati antibacteriene naturale. Acest produs apicol de exceptie protejeaza impotriva daunelor cauzate de bacterii si stimuleaza producerea de celule speciale, care pot repara tesutul deteriorat de infectii. In plus are o actiune anti-inflamatoare, care poate reduce rapid durerea si inflamatia odata ce este aplicata. Calitatea antibacteriana depinde de tipul de miere, precum si de momentul recoltarii. Potrivit portalului Miere-manuka.com, unele tipuri de miere pot fi de 100 de ori mai puternice decat altele.

Componentele mierii de Manuka

Peroxidul de hidrogen este o componenta principala a acestui produs. Acesta ofera calitate de antibiotic, dar unele tipuri de miere, inclusiv mierea de Manuka, au si alte componente cu calitati antibacteriene. Componenta antibacteriana majora in mierea de Manuka este methylglyoxal (MG). MG este un compus gasit in cele mai multe tipuri de miere, dar, de obicei, numai in cantitati mici.In mierea de Manuka, MG provine din conversia unui alt compus, dihidroxicetona , care se gaseste in concentratie ridicata in nectarul florilor de Manuka. MG da puterea antibacteriana. Cu cat este mai mare concentratia de MG, cu atat este mai puternic efectul antibacterian.
Cum se utilizeaza mierea de Manuka

Principala utilizare medicala traditionala pentru mierea de Manuka este pe deasupra unei rani. Aceasta este folosita in general pentru tratarea ranilor minore si a arsurilor. Mierea folosita pentru tratarea ranilor este o miere de calitate medicala. Este special sterilizata si preparata ca un pansament. Plagile si infectiile ar trebui sa fie, de asemenea, observate si tratate de catre medic. Studiile sunt inca limitate, astfel ca nu se cunoaste exact daca poate fi de ajutor in colesterolul ridicat, diabet, cancer, inflamatii, ochi, urechi, si infectii ale sinusurilor si probleme gastro-intestinale.

Ce spune stiinta despre mierea de Manuka

Mai multe tipuri de studii sugereaza ca miere de Manuka este eficienta atunci cand este utilizata pe partea de sus a ranilor si in cazul ulcerelor piciorului. Studiile arata, de asemenea ca este eficace in lupta impotriva infectiei si promovarea vindecarii.

S-a constatat ca mierea ar putea scurta durata de vindecare a arsurilor usoare, in comparatie cu pansamentele traditionale. Un alt studiu sugereaza ca mierea de Manuka poate fi eficace in prevenirea gingivitei si a altor boli parodontale prin reducerea acumularii placii bacteriene. In 2010, Comitetul stiintific director al Institutului National al Cancerului din SUA a aprobat o propunere pentru utilizarea mierii de Manuka pentru reducerea inflamatiei esofagului asociata cu chimioterapia.

Un alt beneficiu posibil al mierii este faptul ca, spre deosebire de antibiotice, aceasta nu a fost raportata a provoca dezvoltarea bacteriilor rezistente. Aceste asa-numite “superbugs” se dezvolta dupa expunerea repetata la antibioticele commune, avand nevoie de antibiotice speciale pentru a le trata.

Reactii adverse posibile ale mierii de Manuka

Posibilele efecte secundare sunt:
• Reactie alergica, in special la persoanele care sunt alergice la albine. Mierea nu trebuie administrat la copiii sub varsta de 12 luni.
• Riscul unei cresteri a zaharului din sange
• Posibila interactiune cu anumite medicamente chimioterapeutice
Cele mai multe studii privind mierea de Manuka au fost facute pe un numar mic de pacienti. Sunt necesare mai multe studii pentru a decide daca este sigura si eficienta pentru diverse afectiuni medicale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250