<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Feb 12th, 2013

Metode prin care sa minimizezi pretul asigurarilor auto

Avand in vedere cresterea tot mai mare pe care a cunoscut-o piata asigurarilor in ultimii ani, clientii au acum la dispozitie numeroase moduri prin care se pot asigura insa si preturile sunt dintre cele mai diferite de la o companie de asigurari la alta. In aceste conditii, clientii sunt tot mai adesea interesati asupra modurilor prin care vor putea beneficia de oferte de preturi mai mici pentru asigurarile de care au nevoie, acelasi lucru intamplandu-se si in cazul asigurarilor auto.

Dupa cum am spus, vestea proasta este ca majoritatea companiilor incearca sa obtina venituri cat mai mari de pe urma asigurarilor pe care le vor vinde, vestea buna fiind insa ca exista o serie de metode prin care clientii le pot fenta si se pot bucura de preturi mai mici pentru acestea. In randurile de mai jos, ai descrise cateva dintre sfaturile pe care le poti urma pentru a putea obtine un pret mai mic pentru asigurarea auto.

hybrid car insurance Metode prin care sa minimizezi pretul asigurarilor auto

Compara ofertele de asigurari disponibile la societatile de asigurare si nu te opri asupra primei oferte pe care o ai la dispozitie - In cazul in care ai obtinut o oferta din partea unei societati de asigurare auto pentru asigurarea autovehiculului tau, ai putea sfarsi prin a incheia aceasta asigurare, fara insa sa beneficiezi de vreo reducere in acest sens. Daca te vei informa insa inainte asupra politei de care ai nevoie si principalelor companii din domeniu ai putea beneficia de reduceri de pret considerabile ca urmare a promotiilor pe care acestea le pot practica in diferite perioade. Soferii se pot bucura chiar de discount-uri in cazul in care au mai incheiat si alte asigurari la aceeasi companie.

Mentine-ti istoricul curat – in modul acesta, cu cat esti implicat intr-un numar mai mare de accidente, cu atat pretul asigurarii tale auto ar putea creste. Aceste cresteri de preturi sunt prevazute si de Sistemul Bonus Malus, asa ca ai grija sa fii un bun sofer si sa nu fii implicat in niciun fel de eveniment nedorit in trafic.

Incearca sa urmezi un curs de conducere defensiva – uneori companiile de asigurari pot oferi reduceri de preturi pentru cei care au urmat un astfel de curs. Este insa important sa intrebi agentul de asigurare daca este prevazuta o astfel de reducere la compania la care tu urmezi sa inchei asigurarea auto. In final, este important ca efortul depus de tine in acest sens si costurile efective ale cursului sa se materializeze printr-o reducere la nivelul primelor de asigurare auto.

Ai in vedere si preturile de la alte companii de asigurari – daca esti unul dintre clientii fideli ai unei singure companii si alegi sa iti reinnoiesi an de an polita la aceasta, ar trebui totusi sa acorzi atentie si ofertelor pe care alte companii concurente le pun la dispozitia clientilor. Uneori, preturile pe care acestea le practica pot fi mai mici decat cel pe care il platesti tu in calitate de client fidel. Poti folosi in acest sens, unul dintre site-urile de asigurari, cum ar fi de exemplu AsigurareRcaIeftin.ro si vei putea calcula si compara acolo ofertele de preturi pentru polite.

Completeaza cat mai corect formularul de asigurare – atunci cand esti pe punctul de a incheia asigurarea, compania iti pune la dispozitie un formular in care vor fi trecute principalele informatii cu privire la polita si chiar posibilitatea prin care sa poti beneficia de oferte cu reduceri. Completarea cat mai corecta a acestui chestionar ar putea genera oferte cu reduceri pentru clienti.

Daca vei acorda atentie acestor mici sfaturi, vei putea sa obtii preturi cat mai mici pentru ofertele de asigurare si astfel sa te poti bucura de acelea dintre politele cele mai bune pentru masina ta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Metode prin care sa minimizezi pretul asigurarilor auto, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250