<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Feb 14th, 2013

Mediul de asigurare online

Se pare ca de fiecare data cand deschizi televizorul dai peste o reclama care iti spune ca platesti prea mult pentru asigurarea auto. Totusi, compania de asigurari sau brokerul pe care il alegi nu va fi atat de prost sa iti spuna ca pretul asigurarii este prea mare, din contra va incerca pe cat de posibil sa obtina o buna rata a profitului din asigurarile pe care le comercializeaza.

Totusi, cu o buna conexiune la Internet si un pic de informare in acest sens vei reusi sa beneficiezi de cele mai bune preturi pentru asigurarile auto.

Fie ca vei cumpara pentru prima data o asigurare auto sau esti in cautarea celor mai bune oferte de preturi, mediul online reprezinta o portita spre achizitionarea celor mai bune asigurari si obtinerea de informatii utile despre companiile care le comercializeaza. Dupa cum vei putea vedea, preturile mici reprezinta doar un criteriu pe care sa il ai in vedere.

car insurance comparisons Mediul de asigurare online

Avand in vedere ca exista un numar nesfarsit de de companii de asigurare ce emit acesre potlie, exista insa doar doua moduri prin care soferii vor putea achizitiona politele de asigurare: fie vor alege un agent de asigurare – o persoana calificata sa vanda aceste polite in numele unei sau mai multor companii de asigurare, fie vor alege colaborarea cu un broker de asigurare, putand cumpara polita direct de pe net sau prin telefon.

Desi cumpararea de asigurari online reprezinta in continuare o parte relativ destul de mic din totalul veniturilor generate de asigurari, aceasta piata este insa in continua crestere. Potrivit sondajelor realizate recent, doar 20% din totalul politelor de asigurare auto au fost achizitionate de pe Internet in comparatie cu un total de 43% de polite de asigurare achizitionate de la agentii de asigurari. Cu toate acestea tendinta este una de crestere.

Este insa important sa iti faci lectiile inainte de a cumpara o polita. Astfel, fie ca o vei achizitiona online sau de la un agent de asigurare, trebuie sa fii sigur ca te-ai informat bine in ceea ce priveste modalitatea de a obtine un pret bun pentru aceasta. Tine cont de marca masinii, modelul, anul, numarul de inmatriculare precum si orice alte informatii cu privire la dotarile ce asigura o mai mare siguranta a autovehiculului.

Exista cativa pasi pe care i-ai putea urma pentru a putea obtine un pret mai mic pentru polita. Ai putea avea in vedere numarul de kilometri parcursi in anul anterior incheierii asigurarii, un numar cat mai mic putand insemna un pret redus pentru polita. Mai multe asigurari incheiate la aceeasi companie ar insemna de asemenea un pret mai mic pentru asigurarea auto – poti incheia de exemplu o asigurare de locuinta sau o polita de sanatate si astfel vei putea obtine un pret mai mic pentru asigurarea auto.

Chiar daca ti-ai ales o anume companie de asigurari cu care colborezi an de an, asta nu inseamna ca nu mai este cazul sa nu mai acorzi atentie si ofertelor de asigurare disponibile la alte societati din domeniu. Spre exemplu, in cazul asigurarii RCA, desi aceasta este una dintre politele ce acopera aceleasi riscuri si pentru toate masinile si are un caracter general ai putea fi surprins de diferentele de preturi ce se inregistreaza de la o companie de asigurari la alta. Costul poate varia pe baza unor factori ce tin de cheltuielile fiecarei dintre aceste societati. Spre exemplu, pot exista comisioane ca urmare a costurilor impuse de publicitate sau comisionele platite agentilor de asigurare.

Pentru a putea vedea aceste diferente, mediul online poate reprezenta cu siguranta cel mai bun prieten al tau intrucat iti va conferi posibilitatea de a calcula si compara preturile asigurarilor si astfel ai putea beneficia in cele din urma de asigurarea masinii la un pret scazut.

Atunci cand ai gasit asigurarea potrivita, nu iti mai ramane altceva de facut decat sa o comanzi online sau prin telefon si ea va fi livrata la tine acasa intr-un timp cat mai scurt posibil, efortul tau in acest sens fiind unul minim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Mediul de asigurare online, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250