<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Feb 17th, 2013

Masina ta face fata la vremea rece?

Sezonul rece a sosit, temperatura se mentine sub cele 7 grade mentionate din lege, asa ca e momentul sa va echipati masina cu anvelope auto. Acestea pot fi achizitionate de pe magazinele online, care trimit baterii auto la domiciliu sau orice alta piesa auto dorita.

Va spuneam de anvelope auto de sezon, cred ca ar fi momentul sa va grabiti un pic in achizitionarea lor. Prima cadere a zapezii va scumpi cauciurile. Comerciantii stiu ca aveti nevoie obligatorie de aceste anvelope de iarna si atunci va vor face sa scoateti mai multi bani din buzunar decat de obicei.  Avand in vedere ca legea mentioneaza data de 1 noiembrie, deja stocurile sunt limitate si s-ar putea sa aveti probleme in a va gasi cauciucurile potrivite la preturi avantajoase. Cea mai buna solutie este sa le achizitionati de pe magazinele online, acelea care trimit acasa piese auto.

Pentru a economisi bani, cei mai multi dintre proprietari de masina se indreapta spre anvelopele all-season, desi multi stau cu frica pentru ca nu ar fi in legalitate. Totusi, legea permite astfel de cauciucuri, insa trebuie sa va asigurati ca pe suprafata lor este pozitionat un fulg, sau orice alt simbol care semnifica ca sunt potrivite si pentru sezonul geros.

Totusi, nu recomandam aceste anvelope all-season nici pentru a fi purtate vara, cu atat mai putin pe perioada iernii. Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt create in asa mod incat sa ofere aderenta si vara si iarna, dar niciodata indeajuns cat sa fie foarte sigure macar intr-un sezon. Daca iti cumperi astfel de cauciucuri, ideal ar fi sa prinzi o iarna lejera.

Iarna nu inseamna doar schimbul de anvelope, ci si alte intretineri si schimb de piese pentru a avea o masina pregatita sa ruleze si sa treaca cu bine peste sezonul rece. Si anume, daca stiti ca aveti o baterie veche, care nu va mai ajuta motorul sa porneasca la prima cheie nici acum, cand au scazut un pic temperaturile, e cazul sa intrati pe un magazin online, toate acestea ofera baterii auto la domiciliu, astfel ca nu mai e nevoie sa alergati dintr-un magazin auto in altul pentru a gasi bateria potrivita, ci doar intrati pe un site, va alegeti bateria potrivita masinii dumneavoastra, adaugati in cos produsul si finalizati comanda, iar bateria va va fi adusa la usa.

In plus, inaintea venirii iernii ar fi indicat sa ii acordati o atentie sporita masinii si sa o duceti la o revizie amanuntita. Poate aveti un mecanic personal si acesta va face aceasta revizie la un pret mai mic.  Indiferent de problemele pe care le are masina, sau poate ca nu le are, nu uitati de adaugarea de anti-gel. Aceasta solutie este necesara oricarui tip de masina si oricat de noua ar fi ea. E o metoda preventiva de a nu avea probleme cu pornirea motorului cand afara vor fi temperaturi cu multe grade sub minus.

Asadar, pentru a avea o masina care sa respecte si legea si sa functioneze la capacitate maxima, faceti schimbul de anvelope si aduceti toate celelalte imbunatatiri necesare autovehiculului. Astfel veti trece peste iarna fara probleme.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Masina ta face fata la vremea rece?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250