<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Dec 2nd, 2011

La ce riscuri ne supunem consumand produsele din comert? Produse Bio vs Produse normale

produse bio La ce riscuri ne supunem consumand produsele din comert? Produse Bio vs Produse normaleAm tot auzit in ultima vreme vorbindu-se despre produse bio, dar nu le-am dat prea mare atentie, considerandu-le o fita de moment. Dar daca tot auzeam despre ele, am zis sa ma documentez sa vad despre ce e vorba. Chiar avem nevoie de o certificare BIO sau ECO ca sa ne spuna ce putem consuma?

Sa luam de exemplu produsele alimentare din comert. Chiar daca vrei sa mananci sanatos si-ti cumperi legume si fructe, toate acestea contin pesticide, ierbicide, ingrasaminte chimice si tot felul de substante nocive. De ce? Pentru ca altfel este foarte greu sa mai obtii recolte semnficative daca plantele nu-ti cresc suficient de mult sau daca sunt atacate de daunatori. Acesta este si motivul pentru care produsele alimentare certificate bio sunt mai scumpe. Pentru ca, in absenta tuturor acestor ingrasaminte si pesticide, productivitatea scade, iar investitiile sunt mai mari pentru a respecta standardele (pamantul trebuie monitorizat timp de cativa ani pentru a fi ferit de orice substante chimice, daunatorii trebuie indepartati doar cu solutii naturale, apa pentru irigatie si procedurile de recoltat sunt si ele supuse unor standarde.

Sa trecem acum la cosmetice: sapunurile, sampoanele, pastele de dinti, chiar si solutiile de curatat gen detergent de rufe sau vase, toate contin atatea substante chimice nocive incat te sperii daca citesti etichetele.

De exemplu, majoritatea covarsitoare a acestor produse contin surfactanti pentru a produce spuma (SLS si SLES care sunt vinovate de iritatii, caderea parului, alergii si in combinatie cu alte substante pot deveni chiar cancerigene), parabenii pentru conservare (care s-au dovedit a fi toxici si cancerigeni), parafina si alte petrochimicale (produse sintetice obtinute din petrol), propylene glycol (alergii si reactii toxice), lanolina, produs obtinut din lana oilor si folosit ca emolient, poate provoca forme grave de acnee din cauza ca lana este contaminata cu pesticide si insecticide si lista poate continua dar prefer sa ma opresc aici pentru ca deja vreau sa-mi arunc toate produsele din baie si sa le inlocuiesc cu cosmetice bio.

In concluzie, cred ca deja produsele bio nu mai sunt un moft, sunt o necesitate daca nu vrem sa ne distrugem singuri sanatatea. Si pentru cei care se ingrijoreaza ca preturile sunt cam mari, exista un comparator de preturi pentru produsele bio si naturale, MagazineBio.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250