<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Apr 1st, 2015

Intretinerea corespunzatoarea a bateriei auto

Share This
Tags

Cred ca oricine are un prieten ce detine cabluri pentru baterie auto si cu totii stim ca acel prieten este un erou pe timp de iarna. Insa in cele ce urmeaza nu vom vorbi despre cabluri auto, ci despre cum sa intretinem bateria corespunzator pentru a nu ajunge in situatia in care nu mai putem porni autovehiculul.

Cum putem lungi durata de viata a unui acumulator auto?

-Incearca sa eviti sa te folosesti de sistemele electrice atata timp cat masina nu este pornita. Daca esti in natura la un gratar si vrei totusi sa asculti muzica, aminteste-ti ca o data la 15 minute sa mai pornesti masina cate 2-3 minute.

-Cand pornesti masina, primul pas este sa pornesti motorul si pe urma sa aprinzi farurile si aerul conditionat, nu invers. La fel si cand opresti motorul: prima data stingi farurile si alte sisteme electrice si abia pe urma opresti motorul.

-Tinand masina intr-un garaj izolat pe timp de iarna. Astfel bateria se va pastra la o temperatura medie, nu va ingheta. Si pe langa faptul ca respectivii acumulatori auto vor rezista mai mult, nici masina nu va fi afectata de conditiile meteorologice extreme.

-Indeparteaza clemele si curata punctele de alimentare de mizerie si resturile oxidante. O conexiune nu tocmai buna a bateriei nu o va incarca asa cum ar trebui.

-Verifica acumulatorul o data pe saptamana. Asigura-te ca nu are scurgeri si ca cele doua conexiuni sunt curate. Semnele de coroziune sau scurgere ne indica faptul ca bateria nu mai functioneaza asa cum ar trebui.

-Incearca sa eviti sa supui bateria temperaturilor extreme. Nu este indicat sa o pastram nici in locuri prea calde, dar nici in locuri cu temperaturi mult sub zero grade.

-Tine cont de sfaturile de utilizare care sunt atasate bateriei.

Daca ajungi in momentul in care acumulatorul auto nu iti mai permite sa pornesti autovehiculul, nu te gandi ca prima solutie este sa schimbi bateria si sa te apuci sa cauti magazine de acumulatori auto, ci in prima faza incearca sa o reincarci. Daca nu dispui de un asemenea echipament, poti merge la diverse service-uri auto care pot sa-ti incarce bateria. Insa intreband printre prieteni, cu siguranta se va gasi un erou si in acest caz. : )

Daca ai reincarcat acumulatorul auto deja de cateva ori si chiar nu mai rezista de la o zi la alta, atunci intr-adevar este cazul sa incepi sa cauti magazine de acumulatori auto si sa schimbi bateria. Un magazin ce vinde tot felul de accesorii auto si este de incredere este site-ul PieseAuto365.ro, aici vei gasi atat acumulatori cat si multe alte accesorii si piese necesare unui autovehicul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250