<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sat, Aug 17th, 2013

Informatiile necesare pentru plasarea unui anunt auto corect

Modalitatile de a vinde o masina sunt numeroase si destul de accesibile, o simpla adaugare a unui anunt pe site-urile de profil putand garanta o vizibilitate sporita precum si sanse ridicate de a se realiza tranzactia. Desi pare facil sa gasim site-urile de anunturi gratuite care dispun de sectiunea auto si sa realizam un anunt, lucrurile par a fi mult mai dificile in momentul in care se doreste obtinerea unui pret corect pentru autovehicul. De asemenea, este foarte important impactul pe care il are anuntul in randul utilizatorilor, tocmai din acest motiv este foarte important sa tineti cont de anumite aspecte pentru a va spori sansele de reusita.

1. Puneti pret pe detalii

Majoritatea celor care isi adauga anuntul de vanzare nu tin cont de acest aspect si puncteaza succint cateva elemente pe care le considera utile. Daca doriti sa iesiti putin din tipar si sa va sporiti sansele de reusita, puneti pret pe detalii, atat de ordin exterior cat si de ordin interior. Punctati cu atentie detaliile generale, de la motorizare si pana la detaliile de ordin estetic, incercati sa oferiti absolut toate dotarile, de la tipul tapiteriei si pana la natura scaunelor, si, nu in ultimul rand, mizati pe o lista cu facilitatile exterioare, inclusiv elementele de tuning pe care le-ati adaugat de-a lungul timpului.

2. Defectele fac parte din oferta, nu incercati sa le ascundeti

Varietatea ofertei actuale nu are doar repercusiuni la nivelul preturilor ci si la nivel de formare a opiniei. Un numar variat de propuneri va face ca potentialii clienti sa se orienteze exclusiv catre anunturile de calitate, cele care ofera absolut toate informatiile necesare in privinta masinii. Chiar daca masina voastra a suferit un accident sau dispune de anumite defecte estetice sau la nivelul motorului, este foarte important sa le aduceti in prim plan, increderea pe care o dobandesc potentialii clienti va fi una mult mai ridicata. De asemenea, mascarea unor defecte este posibila doar pana la primele vizionari sau teste, peste 95% dintre defecte fiind depistate de cumparator inainte de a se face tranzactia.

3. O poza de calitate face cat o mie de cuvinte

Discutam de anunturi auto, segment care are nevoie atat de continut cat si de imagini pentru a se putea confirma macar aspectele de ordin estetic. Orice cumparator doreste sa-si formeze o viziune estetica in privinta masinii, imaginile din anunt fiind un prim punct de reper inainte de a solicita o intrevedere. Va doriti ca anuntul sa aiba un impac maxim? Mizati pe fotografii de calitate, realizate la o rezolutie ridicata, albumul necesitand un minim de 10-12 imagini. Incercati sa surprindeti fotografii din toate unghiurile, acest detaliu garantand cumparatorului ca automobilul este intreg, fara accidente. De asemenea, surprindeti fotografii cu bordul, partea din fata a interiorului, bancheta din spate si portbagaj, totul pentru a garanta ca masina este intretinuta.

Nu doar informatiile sunt necesare ci si maniera de redactare si completare a datelor, mizati pe un limbaj corect gramatical, evitati majusculele, punctati chiar si bonusurile si evitati pe cat se poate expresiile “full option” sau “variante”, acestea din urma pot induce in eroare chiar si un cumparator experimentat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Informatiile necesare pentru plasarea unui anunt auto corect, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250