<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Apr 14th, 2016

Informatii despre steroizi

Share This
Tags

Steroizii sunt tot mai des folositi. Fie ca vor sa aiba un corp de invidiat fara prea mult efort, fie ca au nevoie de un stimulent pentru exercitiile fizice, foarte multe persoane apeleaza la astfel de produse. Ciudat este faptul ca foarte putine persoane recunosc asta. Acest lucru probabil se datoarea faptului ca steroizii anabolizanti sunt perceputi ca un fel de drog, fapt ce este total neadevarat.

Acesti steroizi sunt hormoni ce au o origine naturala. Acest fapt este foarte usor de inteles, caci astfel se explica si efectul lor. Organismul uman are tendinta de a respinge elementele straine. Daca steroizii ar fi altceva decat hormoni ce sunt produsi si in mod normal de organism, administrarea acostora nu ar avea nici un efect. Un exemplu foarte evident este testosteronul. Hormon masculin, testosteronul are rol in dezvoltarea organismului( a musculaturii scheletice, a pilozitatii, a caracterelor sexuale barbatesti). Majoritatea steroizilor contin testosteron. Din acest motiv exista si asocierea steroizilor cu cresterea masei musculare. Modul de actionare este foarte simplu. Administrand steroizi anabolizanti pe baza de testosteron  suplimenteaza cantitatea acestui hormon din corp. Desi este administrat in mod artificial, organismul nu poate face aceasta diferentiere si incepe sa reactioneze si sa produca aceleasi efecte ca in cazul secretiei naturale. Diferenta este ca efectele sunt mult mai vizibile intr-un timp mai scurt.

Exista doua categorii de steroizi anabolizanti diferentiate prin modul de administrare.

1. Steroizi anabolizanti cu administrare orala

2. Steroizi anabolizanti injectabili

Steroizii anabolizanti injectabili sunt foarte comuni in randul utilizatorilor. Desi pare dificil, administrarea este destul de simpla. Trebuiesc respectate o serie de indicatii pentru ca administrarea sa fie realizata corect. Cel mai important este ca seringa cu care sa face injectia sa fie sterila, acum sa fie de dimensiune potrivita, iar doza de administrare sa fie exacta. In nici una dintre cele doua categorii nu se recomanda utilizarea in exces. In functie de fiecare produs, exista cicluri bine stabilite. De obicei acestea dureaza intre 6 si 10 saptamani.

Steroizii anabolizanti administrati corect au actiuni benefice asupra organismului. Cresterea masei musculare, forta, imbunatatirea performantelor sunt cele mai cunoscute efecte. In cazul in care nu sunt utilizati conform indicatiilor, pot aparea si o serie de efecte adverse precum: iritabilitatea, retentia de apa, ginecomastia, afectiuni hepatice si chiar sterilitatea. Pentru a diminua actiunea asupra ficatului este indicat sa se administreze si un hepatoprotector.

Nu promovam consumul de steroizi, ci doar am discutat in mare despre acest fenomen din ce in ce mai popular in Romania. Ceea ce trebuie sa stiti este ca consumul abuziv de steroizi poate veni cu efecte adverse serioase!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Informatii despre steroizi, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250