<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Mar 10th, 2019

Informatii ciudate despre personalitati istorice

lenjeria reginei elisabeta 300x168 Informatii ciudate despre personalitati istoriceUrina albastra si regele George III. Regele George III avea un comportament cam ciudat, a fost regele care a pierdut America, se cam repeta si tot vorbea pana ajungea sa aiba spume la gura. Insa ceea ce este ciudat este faptul ca George III avea urina…albastra. Dupa moarte a fost diagnosticat cu porfirie intermitenta, o afectiune genetica ce ataca sangele. Mania sa si urina albastra, nu galben pai cum e normal sa fie, sunt urmari firesti ale acesti boli pe care nu a tratat-o la timp.
Galileo Galilei, trei degete si un dinte. Galilei era astronom, din Italia, a construit telescopul, a dezvoltat o versiune superioara fara sa aiba un exemplu initial. In toata viata sa a facut multe descoperiri astronomice, inclusiv muntii si vaile de pe suprafata Lunii, fazele planetei Venus. In 1642, la 77 de ani Galilei a parasit aceasta lume. Inainte de a fi ingropat trei dintre degetele sale, un dinte au fost scoase si au ramas departe de corp, pentru a fi expuse acum in Museo Galileo din Florenta, Italia.

Lenjeria reginei Victoria. Regina Victoria a avut a doua cea mai lunga perioada in care a condus tara, domnie, din monarhia britanica, din iunie 1837 pana in ianuarie 1901. Dupa ce a murit toata lenjeria de corp a fost impartita intre curteni ca amintiri, alaturi de multe lucruri care i-au apartinut. Pe fiecare lenjerie era un simbol regal si iti dadeai seama usor ca fusesera ale reginei. In 2015 pantalonii sai din bumbac au fost vanduti la o licitatie cu 12.000 lire unui colectionar englez, alaturi de tockings, rochii de noapte, palarii. Pe fiecare articol vestimentar se aflau literele VR, Victoria Regina.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250