<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Mar 11th, 2011

In Romania s-a instaurat o noua dictatura: Dictatura Benzinarilor

boicot benzinari 300x171 In Romania s a instaurat o noua dictatura: Dictatura BenzinarilorRomânia a fost dată pe mâna benzinarilor care dictează după bunul lor plac sau după bunul plac al celor pe care îi servesc.

Cresc preţul carburanţilor după bunul lor plac. Fără nici o motivaţie economică, poate doar cea a propriilor conturi, de am ajuns în primele locuri la în Europa la raportul euro/litru. În timp ce salariile au rămas ultimele. Când creşte preţul la benzină şi motorină, automat scoatem bani mai mulţi din buzunar pentru tot: pâine, carne, ouă. Başca celelalte alimente. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a constatat şi el, de ochii lumii, că scumpirea carburanţilor nu este justificată şi a cerut ca ANAF şi Consiliul Concurenţei să continue verificările pentru a vedea dacă nu sunt încălcări ale legii. Reacţia sa nu este nimic altceva decât praf în ochi. Pe o piaţă a carburanţilor unde politica de preţuri este liberă statul neputând interveni, ce nereguli să găsească? Ei, dictatorii benzinari dictează preţuri şi viaţa în România. Dacă era ceva de găsit, găseau până acum, când oamenii disperaţii îi tratau pe benzinari cu mărunţiş. Şi care a fost reacţia lor? Au făcut pipi pe noi cu boltă, scuzată fie-mi expresia. Au scăzut cu câţiva bănuţi preţurile şi apoi, din senin, au mai pus alţi zeci de bani. Politica lor arată de parcă duc cu noi un război psihologic. Vor să ne împingă să ne luăm zilele, iar pe cei ce supravieţuiesc atacului psihologic, să îi dea afară din ţară, să îi convingă să plece, oriunde văd cu ochi şi să rămână ei stăpâni. Apoi, probabil îşi vor da unul altuia în cap din dorinţa de a ajunge în vârf. Dacă o ţin în ritmul acesta, e posibil să rămână ei cu ale lor clădiri şi maşini abandonate, România având toate şansele să se materializeze într-o scenă din filmele SF cu tema „lumea post Apocalipsă“. Sau poate că vreun Gaddafi sau vreun alt emir vrea să cumpere România, dar fără români. Nu de altceva, dar ar fi prea mulţi slujitori de hrănit şi atunci cei ce vor să o vândă trag tare să scape de câţi mai mulţi, pentru a obţine un preţ bun. Pentru mine personal, ultima creştere a fost un şoc. Când m-am dus la culcare preţul era un pic peste 5 lei pe litru la benzina de 95, iar când m-am trezit, aceasta bătea spre 6 lei. A fost ca într-un vis urât, dar de fapt era realitatea. Viaţa a devenit tot mai scumpă, iar deplasarea cu maşina, un lux. Înainte de ’89, erau puţini cei care aveau maşină mică, iar benzina exista în rezervor doar pentru cei care se descurcau. Acum, toţi au maşină, iar benzinăriile sunt peste tot: la colţ de bloc, în spatele blocului şi în faţa blocului. Dar ce folos când nu îţi permiţi să ridici capacul de la rezervor să picuri câţiva litri. Am ajuns să mă uit la pompa de benzină cu jind, aşa cum făceam când eram copil, când prindeam câte un Nekerman şi devoram din priviri minunăţiile de jucării. Erau prea scumpe şi prea departe. Rupeam câte o foaie cu cea mai râvnită maşinuţă şi o ţineam ascunsă, sperând că într-o zi o să o am. Între timp am crescut, iar dorinţele s-au schimbat.

Acum îmi voi pune într-o sticluţă puţină benzină şi mă voi uita la ea, sperând că într-o zi îmi voi putea permite un rezervor plin.

via Liderul

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250