<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sat, Aug 17th, 2013

Importanta melatoninei in sanatate

Share This
Tags

Importanta melatoninei in sanatate

  • Ce este melatonina?

Melatonina este unul dintre hormonii ce joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste starea generala de sanatate a organismului uman. Pentru cei ce nu stiau, substanta este secretata de catre glanda pineala aflata la nivelul creierului, procesul incepand numai dupa caderea noptii.

Astfel, prin secretia acestui hormon, corpul uman se pregateste de somn indeplinind, in acelasi timp, si o serie de numeroase alte functii ce influenteaza sanatatea, sistemul imunitar sau chiar starea generala de bine a organismului.

Dezechilibrele in procesul de productie al melatoninei sau problemele aparute pe parcursul procesului de functionare pot avea efecte absolut groaznice: de la declansarea depresiei pana la cea a cancerului. In astfel de situatii, speranta de viata a individului scade considerabil.

  • Cum functioneaza melatonina?

Pe parcursul somnului, cand corpul individului este complet relaxat si incearca sa capete cat mai multa energie, melatonina incepe sa functioneze tocmai in ideea de a impiedica activitatea hormonilor energetici. Astfel, prin inhibarea activitatii constiente a creierului, melatonina ajuta corpul sa isi regenereze resursele chiar daca, pe moment, blocheaza capacitatea de concentrare si gandire a creierului.

De asemenea, melatonina mai are si rolul de a curata reziduurile din organism, iar asta in special datorita faptului ca are capacitatea de a patrunde in fiecare celula a corpului uman. Melatonina purifica atat radicalii liberi cat si celelalte toxine ce ar putea fi considerate daunatoare.

molecula melatonina 300x182 Importanta melatoninei in sanatate

  • Surse de melatonina?

Exista numeroase surse de melatonina! Pentru inceput, dintre cele naturale amintim uleiul de masline, vinul, tomatele, strugurii, ciresele, nucile, carnea fara grasimi, cerealele integrale sau chiar produsele lactate.

De asemenea, puteti gasi atat in farmacii cat si in cadrul unor diverse magazine online o serie de suplimente menite sa completeze nivelul dvs. de melatonina.

Melatonina extrasa din alimente naturale este, in general, folosita drept antioxidant natural, asta datorita faptului ca aportul substantei este unul deosebit de scazut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Importanta melatoninei in sanatate, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250