<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Feb 13th, 2013

Importanta asigurarii optionale CASCO

In cazul in care nu ai incheiat asigurarea facultativa de tip CASCO, nu vei putea beneficia de acoperirea riscurilor, asa cum ai putea avea nevoie. Mai rau de atat, ai putea crede ca asigurarea RCA ti-ar putea oferi protectie totala pana cand un eveniment mai putin dorit, cum este cazul unui accident auto, ar putea avea loc si astfel sa realizezi atunci ca va trebui sa platesti pentru pagubele create din propriul buzunar.

Va fi un experiment deloc placut sa afli intr-o astfel de situatie ca asigurarea auto obligatorie nu iti protejeaza propriul autovehicul ci pe acela pe care l-ai putea avaria intr-un accident. Cu atat mai putin nu vei putea beneficia de protectie in cazul unui furt sau al unui dezastru natural. Multi dintre conducatorii auto au trecut cel putin o data printr-un eveniment mai putin fericit, nu neaparat accident rutier, dar poate ca au fost victimele unor acte de vandalism sau le-au fost furate sau deteriorate diferite echipamente de la nivelul autovehiculului. Probabil ca s-au trezit atunci in imposibilitatea de a acoperi aceste pagube si le-a fost foarte greu sa rezolve problema.

Tocmai din acest motiv, intelegerea rolului asigurarii de tip CASCO si ceea ce aceasta poate face pentru masina ta este principalul pas pe care un sofer va trebui sa il faca. Asigurarea CASCO este tipul de polita care iti confera protectie in numeroase situatii. Dar inainte de a te asigura este o idee buna sa stii care sunt principalele riscuri pe care o polita este in masura sa le acopere.

Iata care sunt principalele riscuri pe care o astfel de asigurare auto va fi in masura sa le acopere pentru un autovehicul:

comp auto insurance 1 Importanta asigurarii optionale CASCO

  • furt;
  • acte de vandalism;
  • incendiu;
  • furtuni;
  • dezastre naturale;
  • pagube provocate de animale;
  • caderea pe suprafata autoturismului a diverselor obiecte;
  • daune la nivelul parbrizului.

In multe cazuri, asigurarea CASCO poate acoperi riscuri mult mai diverse de atat, dar acestea sunt doar cateva dintre principalele pe care o polita le cuprinde. Fiecare sofer isi poate alege propria oferta CASCO si o va putea personaliza, acoperind riscurile pe care el le considera de o mai mare importanta. Ba chiar va putea folosi calculatorul CASCO disponibil in cadrul site-urilor de asigurari si va putea compara aici tarifele pentru asigurarea masinii, astfel incat sa beneficieze de pretul corect.

Este important pentru fiecare proprietar al unui autovehicul sa se informeze si sa obtina informatii cat mai relevante in legatura cu politele disponibile la ora actuala in cadrul companiilor de asigurari pentru ca astfel ei le vor putea alege pe cele mai avantajoase.

Adesea soferii fac si greseli destul de mari considerand ca asigurarea obligatorie le poate oferi acest nivel de protectie. O alta greseala este aceea ca vor considera ca economisesc bani daca nu vor achizitiona polita CASCO, insa nu se gandesc si al problemele ce pot aparea in cazul unui accident rutier. Cu doar cativa zeci de lei lunar ei ar putea elimina aceste riscuri si polita i-ar putea salva in situatii dintre cele mai diverse.

Pe termen lung, neincheierea unei asigurari CASCO reprezinta o greseala mult mai mare pe care proprietarii de autovehicule o pot face, intrucat ei vor fi obligati sa plateasca pentru reparatiile destul de costisitoare ale autovehiculului sau mai mult de atat pentru inlocuirea lui.

Pentru a evita toate aceste probleme, intotdeauna va fi indicat pentru soferi sa incheie cele mai bune oferte de asigurare auto de tip CASCO.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Importanta asigurarii optionale CASCO, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250