<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Jan 7th, 2016

Importanta alegerii firmei de hosting

Share This
Tags

Pentru ca un website sa existe avem nevoie de 3 lucruri: realizarea site-ului, un domeniu si un server. Realizarea site-ului este un proces destul de lung si costisitor – lucru ce trebuie facut doar o data. Alegerea numelui site-ului si cumpararea domeniului este la fel o chestiune ce trebuie facuta o singura data, pe urma facandu-se plata anual. In schimb, alegerea serverului poate fi o chestiune destul de dificila, deoarece trebuie sa alegem un hosting bun, dar totodata rentabil din punct de vedere financiar.

Dedicated server 300x218 Importanta alegerii firmei de hostingCum ne influenteaza negativ alegerea unei firme de gazduire web?

Ca proprietari de website, noi avem interesul sa avem afacerea online cat mai mult timp pentru a vinde cat mai mult, iar daca tu crezi ca hostingul nu are imapct asupra afacerii, atunci te inseli. Daca nu alegem firma potrivita, putem pierde din urmatoarele puncte de vedere:

-          Putem pierde clienti la propriu. Daca site-ul nu este online fiindca s-a intamplat ca serverul sa cada (si se intampla des la firmele mici de gazduire web), atunci cand un potential client doreste sa accese site-ul nostru pentru a cumpara produse, cum site-ul nu se incarca el cu siguranta va cauta respectivele produse in alta parte.

-          Daca serverul este slab si site-ul si incarca greu sau are o rata de uptime mica, putem fi influentati negativ si din punct de vedere SEO. Cu alte cuvinte, pozitiile noastre in Google vor scadea.

-          Daca avem site-ul gazduit la o firma nu tocmai buna, exista riscul sa fim atacati de hackeri sau de diversi virusi. Daca la firmele mari de gazduire web precum HostGator, BlueHost sau Smart-Hosting nu exista riscul unui atac fiindca serverele sunt bine securizate, ei bine, in cazul altor firme de hosting exista un risc real sa pierdem site-ul cu tot cu continut datorita acestor atacuri.

Alegerea firmei de hosting potrivita trebuie facuta dupa mai multe criterii. Iar daca nu ai experienta in acest domeniu, ar putea fi destul de usor sa cazi in capcana preturilor mici sau chiar a preturilor mari.

Trebuie sa stii ca daca ai un website simplu, un blog, un website de prezentare sau un magazin online cu un numar moderat de produse, atunci un simplu pachet de Gazduire web ar trebui sa fie indeajuns, neffind necesar sa optezi pentru variantele scumpe de VPS sau servere dedicate.

Cum alegem firma de hosting potrivita?

-          Trebuie sa stim cu exactitate ce tip de plan ne trebuie: VPS, Server dedicat sau Gazduire simpla. Iar acest lucru il stabilim in functie de complexitatea site-ului, de platforma, de numarul de vizitatori.

-          Este foarte important ca serverul sa aiba un uptime foarte bun. Un uptime bun inseamna ca serverul sa aiba o rata de uptime de 99%. Iar aceasta rata nu este ceva iesit din comun daca firma de gazduire web se respecta si ofera servicii profesionale.

-          Serviciul de relatii cu clientii reprezinta un alt punct foarte important. Ideal ar fi sa dispunem de servicii cu clienti Non Stop, fiindca este foarte probabil sa intampinam probleme in afara orelor de program.

-          Pretul serviciului este de asemenea important. Inainte de a alege compania de hosting trebuie sa comparam servicile mai multor firme din domeniu. Alegerea finala trebuie facuta in functie de performantele serverelor, de facilitatile de care dispunem si de pretul pe care trebuie sa il platim.

Ideea este ca se gasesc servere bune si la 3 Euro pe luna pentur un site simplu de prezentare, dar si la 100 Euro pe luna. Totul variaza in functie de nevoile fiecaruia, de complexitatea site-ului si de numarul de vizitatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Importanta alegerii firmei de hosting, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250