<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Feb 13th, 2013

Implantul dentar

In ciuda numeroaselor imbunatatiri aduse metodelor de ingrijire dentara, milioane de oameni se confrunta cu pierderi ale dintilor, cel mai adesea cauzate de cariile dentare, gingivitei (o afectiune a gingiilor) sau in urma accidentelor.

In aceste conditii, cea mai bun alternativa pe care pacientii o au la indemana este data de apelarea la tehnicicile de implant dentar care le vor reda sanatatea dentara si un zambet perfect pe fata lor, fara sa se mai jeneze in aceasta privinta.

dental implants illustration Implantul dentar

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare inlocuiesc cu succes radacinile dintilor pierduti. Acestea ofera o baza solida pentru dintii permanenti sau detasabili, fiind special create pentru a se potrivi perfect cu dintii naturali.

Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Avantajele recurergerii la o astfel de tehnica sunt numeroase si le ai descrise pe fiecare in randurile de mai jos, asa cum sunt si in cadrul website-ului ImplantDentar.net:

  • Imbunatatesc aspectul

Implanturile dentare arata si se comporta la fel ca dintii tai naturali si pentru ca au fost special create sa fuzioneze cu osul, acestea capata astfel caracter permanent.

  • Imbunatatesc modul de vorbire

Spre deosebire de protezele dentare care pot ingreuna procesul de vorbire, un implantul dentar va ajuta sa vorbiti corect si sa pronuntati cat mai clar cuvintele, putand sa va faceti foarte usor intelesi de cei care va urmaresc si va asculta discursul.

  • Asigura un bun nivel al confortului

Implantul dentar elimina disconfortul ce ar putea fi provocat in cazul in care pacientul ar folosi una dintre protezele detasabile.

  • Imbunatatesc procesul de masticatie

Protezele dentare pot face din procesul de masticatie unul destul de dificil. Un implant dentar in schimb, functioneaza si se comporta ca orice dintre normal si astfel veti avea posibilitatea de a consuma alimentele preferate sau orice alt tip, fara sa simtiti vreo durere in acest sens.

  • Confera un bun nivel al sanatatii orale

Implanturile dentare nu afecteaza in niciun fel ceilalti dinti ai unui pacient si chiar ajuta la mentinerea sanatatii orale a fiecarui pacient. Implanturile individuale asigura de asemenea accesul mult mai usor intre dintii fiecarui pacient si astfel ajuta la imbunatatirea igienei orale.

  • Sunt durabile in timp

Implanturile dentare sunt foarte durabile in timp si dureaza o perioada mare de ani. Acordandu-se ingrijirea necesara, acestea pot dura pe parcursul intregii vieti.

  • Comoditate

In cazul protezelor, inconvenientul ar putea fi reprezentat de faptul ca acestea sunt detasabile. Implanturile dentare sunt insa in masura sa elimine aceasta nemultumire si sa le mentina in loc, fara sa mai fie cazul pentru pacienti sa isi faca probleme din acest motiv.

Cat de bune sunt implanturile dentare?

Rata de succes a unui implant dentar depinde foarte mult in functie de locul in maxilar, unde acestea sunt plasate, dar, in general, implanturile dentare au rata a succesului de pana la 98%, un procent destul de ridicat. Cu o ingrijire adecvata, implanturile dentare pot dura o viata intreaga.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

In cele mai multe cazuri, orice persoana sanatoasa poate beneficia de o interventie de implant dentar, fiind necesar in acest sens doar un control de rutina sau de chirurgie orala. Este important ca pacientii sa aiba gingiile sanatoase si os suficient pentru a putea sustine implantul. Va fi totodata importanta ca acestia sa aiba in vedere o buna igiena orala precum si vizita in mod regulat la medicul stomatolog. Dupa efectuarea unei interventii este recomandat sa se renunte la unele obiceiui vicioase cum ar fi spre exemplu fumatul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Implantul dentar, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250