<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, May 7th, 2012

Ghidul practic al masluirii alegerilor. Pentru cunoscatori…

vot numaratoare Ghidul practic al masluirii alegerilor. Pentru cunoscatori...Se spune că singurul vot cu greutate care contează este cel din ziua alegerilor. Dar pentru personajul sofisticat care este preocupat de măsluirea voturilor aceasta este o afirmaţie teribilă. Ziua alegerilor este un moment prea îndepărtat. Dacă umbli de colo-colo, în ziua alegerilor, dând în stânga şi în dreapta în votanţii oponenţilor tăi, măsluind urne şi inventând rezultate, cineva undeva cu siguranţă va reclama. Iar apoi vei fi luat la întrebări şi îţi vei ştirbi reputaţia. Lucru de altfel inutil.
Dacă te apuci însă, să măs-luieşti voturile cu mult timp înainte, poţi avea o sesiune de alegeri care pare în regulă din afară dar îţi garantează rezultatul dorit. Şi nimeni nu va putea aduce nicio obiecţie. Secretul este să urmezi regulile – după ce le vei fi scris tu însuţi primul.

Controlează televiziunea şi ziarele
Totul începe cu televiziunea, de unde se informează majoritatea alegătorilor (în special cei săraci şi cu o educaţie precară). Nu cenzura în totalitate. Tolerează micile incursiuni neîntemeiate ale opoziţiei (nu chiar cele mai neînsemnate ca să poţi avea şi tu o idee asupra a ceea ce se întâmplă în tabăra adversă). Dar asigură-te că tu sau aliaţii tăi controlaţi toate canalele de televiziune principale. Va trebui ca ştirile de televiziune să trâmbiţeze succesele tale, portretizându-te ca pe un om serios, implicat, căruia îi plac probabil sporturile masculine şi activităţile de caritate.
Vei deveni astfel o marcă dominantă în conştiinţa electoratului. Între timp, maşinăria ta propagandistă ar trebui să scoată în evidenţă toate slăbiciunile şi defectele opozanţilor. Se va face uz de orice sciziune sau ruptură şi de orice slăbiciune personală (în timp ce propriile tale vicii trebuie să rămână secrete de stat). Asta va uşura considerabil parcurgerea următoarelor etape.
Legile care guvernează partidele politice sunt în mâinile tale: fă-le să fie covârşitoare. Asta va secătui treptat opoziţia de energie – şi dacă au o singură scăpare, poţi oricând să le îndepărtezi candidaţii de la vot. Propriul tău partid va controla o maşinărie birocratică puternică şi se va conforma cu uşurinţă cerinţelor. O întorsătură sofisticată ar fi şi să îţi creezi propriile tale partide de opoziţie, o opoziţie blândă, cu mai multe direcţii. Acestea vor distrage atenţia de la rivalii tăi reali.

Substanţă şi nonsens

Nu îţi irosi timpul cu campania electorală. Orice altceva în afară de marşul triumfător te va face să pari un politician mediocru. În loc de asta pretinde că eşti prea ocupat cu problemele administrative – şi asigură-te că apari şi la televizor făcând asta.
În ziua alegerilor oferă gratuit mâncare şi băutură în zonele sărace. În locurile unde nu ai simpatizanţi, fă ca secţiile de votare să se deschidă târziu şi să se închidă devreme. Dacă se dovedeşte necesar, se pot termina buletinele de vot. Cozile lungi sunt la rândul lor o piedică în calea alegătorilor ocupaţi.
Pentru siguranţă, trebuie să ai posibilitatea de a măslui rezultatele. Un sistem computerizat care este în aparenţă securizat dar în realitate accesibil este ideal. Dacă se folosesc urne, asigură-te că se pot depozita peste noapte într-o locaţie discretă unde, dacă orice altă cale dă greş, poţi adăuga sau sustrage voturi atât cât este necesar. Dacă eşti prins, spune că provocatorii încearcă să te discrediteze.
Niciuna dintre aceste metode nu te va ajuta să conduci ţara sau localitatea odată ce ai câştigat.

Dar cine a spus că politica este uşoară?

Consumatorul.com via The Economist

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250