<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Oct 11th, 2010

Gazele pentru populatie sunt mai scumpe decat cele pentru bogatasi

gaze aragaz ovidiu dumitru matiu 300x225 Gazele pentru populatie sunt mai scumpe decat cele pentru bogatasiDemocrat liberalii demonstrează încă o dată, prin declaraţiile publice pe care le fac, că, pentru ei, problemele cu care se confruntă românii sunt pe ultimul loc.

In prag de iarnă, sunt anunţate noi creşteri de preţuri la alimente şi, mai nou, se vehiculează creşterea preţurilor la gaze şi gigacalorie.

Fostul ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi vicepreşedinte al PDL, Adriean Videanu, care se laudă că a gestionat ministerul vreme de opt luni, şochează printr-o declaraţie care dovedeşte că, din vârful palatului său de la Snagov, nu se văd greutăţile financiare cu care se confruntă omul de rând, mai ales după aplicarea aşa – ziselor măsuri anti-criză care mai degrabă au trimis ţara în colaps, decât s-o ajute să depăşească criza economică. “Chiar dacă preţul gazelor se va majora cu 5 – 6%, pe familie, lunar, va înseamna doi lei, iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). (…) Nu cred că este un capăt de ţară pentru o familie (n.r. – suma de) doi lei şi 5,7 lei”, a declarat Videanu.

ADEVĂRUL DIN SPATELE LUI VIDEANU. În timpul scurt pe care l-a petrecut în fruntea ministerului, Videanu se mai laudă şi cu faptul că a rezolvat problema băieţilor deştepţi din energie, pe care i-ar fi transformat în „băieţi harnici”. Însă afirmaţiile sale sunt contrazise chiar de colegul său de partid, deputatul Adrian Gurzău. El solicită Guvernului să orienteze producţia internă de gaze către populaţie, nu către combinatele unor magnaţi, şi îl dă exemplu pe Ioan Niculae. “Populaţia plăteşte pentru gazul natural consumat preţul unui amestec dintre gazul natural intern şi extern. În schimb, o serie de combinate chimice care produc îngrăşăminte beneficiază de preţul redus al gazului intern, mult mai mic decât cel plătit de populaţie. În această situaţie se află şi omul de afaceri Ioan Niculae, care controlează cinci combinate chimice: Amonil, Donau Chem, Amurco, Ga-Pro-Co şi Nitroporos”, susţine Gurzău.

spacer3px Gazele pentru populatie sunt mai scumpe decat cele pentru bogatasi
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250