<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Nov 3rd, 2015

Fatetele dentare de portelan, revolutie in cosmetica dentara

Share This
Tags

Fatetarea dintilor este una dintre cele mai noi tehnici de cosmetica dentara, cu ajutorul caruia se pot masca mici imperfectiuni precum modificari de culoare, dinti ciobiti, cu forme anormale sau inghesuiti.

fatete dentare Fatetele dentare de portelan, revolutie in cosmetica dentaraFatetele dentare sunt proteze foarte subtiri din ceramica sau material compozit care se lipesc pe suprafata dintilor cu scopul de a ascunde imperfectiunile enumerate mai sus.

Cum se aplica pe dinti fatetele?

Pentru a se putea aplica pe dinte, medicul stomatolog va trebui sa efectueze o reductie dentara de aproximativ 0,5-1 milimetri. Se amprenteaza dintii si mulajul este trimis la un laborator dentar unde vor fi confectionate fatetele (care da, sunt realizate individual, pentru fiecare pacient in parte). Nuanta fatetelor se stabileste de comun acord cu pacientul fiind adaptata aspectului general.

Fatete dentare temporare

Dupa prepararea dintilor si amprentarea acestora, in aceeasi sedinta pacientului i se monteaza un set de fatete temporare. Rolul acestora este de protectie a dintilor pana la aplicarea fatetelor definitive. Fiind confectionate din acrilat sau material compozit, acestea sunt mult mai fragile decat cele de portelan, astfel incat e bine sa evitati obiceiurile vicioase.

Urmatoarea sedinta este cea care va va definitiva zambetul mult dorit. Stomatologul va indeparta fatetele temporare si va cimenta noile fatete ceramice.

Fatete dentare Lumineers

Sunt fatete de ultima generatie, avantajul major al acestora fata de fatetele clasice fiind faptul ca pot fi aplicate direct pe dinte, fara slefuirea acestuia. Avantajul major este ca dintele isi pastreaza integritatea iar procedura este total reversibila, fatetele putand fi demontate usor, fara a fi nevoie de anestezic local.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Fatetele dentare de portelan, revolutie in cosmetica dentara, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250