<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Jul 2nd, 2015

Factori de luat in considerare cand cumperi un apartament

Share This
Tags

Cumpararea unui apartament, a unei locuinte, a unei case, este poate cea mai importanta achizitie pe care o faci in intreaga viata. Multi dintre noi atunci cand cumparam un apartament sau o casa, locuim acolo pana la sfarsitul vietii.

Investitia intr-un apartament este foarte mare, tocmai de aceea trebuie sa avem grija sa luam decizia corecta. De exemplu, pretul unui apartament nou in Bucuresti porneste de la 30 000 de Euro si trece de 120 000 in anumite zone.

Ce luam in considerare cand cumparam un apartament?

-Banii de care dispunem sunt de obicei cel mai important factor. Cu totii ne dorim apartamente in zone cat mai bune, insa nu toti dintre noi dispunem de sumele de bani necesare si suntem nevoiti sa ne limitam la bugetul de care dispunem. Insa chiar si asa, atunci cand vine vorba de achizitionarea unui apartament tot trebuie sa avem la dispozitie vreo 30 000 de Euro, iar oferte care sa se incadreze in aceasta suma sunt destule.

apartamente bucuresti 300x200 Factori de luat in considerare cand cumperi un apartament-Vechimea blocului in care cumparam apartamentul. Cu cat un bloc este mai vechi, cu atat si apartamentul este mai ieftin. Atunci cand urmeaza sa cumparam un apartament, cel mai bine ar fi ca blocul sa fie construit dupa 1980…fiindca apartamentul il cumperi pe termen lung si nu vrei sa isi piarda valoarea. Dar pe langa valoare, nu vrei sa stai cu peretii crapati, nu rei sa ai inundatii an de an fiindca se sparg tevele si asa mai departe.

Ideal ar fi ca blocul sa fie nou, insa atunci cand optam pentru un apartament nou intr-un bloc nou, intr-un ansamblu rezidential modern, si preturile vor fi pe masura. Cu toate acestea, se gasesc si apartamente noi la preturi accesibile. Pentru a vedea o oferta variata de apartamente noi in Bucuresti poti accesa site-ul Rezidential.Net. Aici vei gasi numai oferte de apartamente noi de vanzare in Bucuresti in majoritatea cartierelor si sectoarelor.

-Zona in care este situat apartamentul este de asemenea un factor decisiv. Degeaba platim putin pe un apartament, daca acesta se afla departe de oras, departe de scoli si serviciul de transport public. Atunci cand facem o astfel de achizitie trebuie sa gandim pe termen lung si sa cumparam apartamentul intr-o zona usor accesibila si cu destule facilitati.

-Orientarea imobilului este de asemenea importanta, insa nu chiar un factor decisiv. Trebuie sa luam in considerare orientarea imobilului in functie de punctele cardinale – Nord, Sud, Vest, Est pentru a ne putea bucura de lumina Soarelui, dar totusi sa nu fim asaltati de caldura acestuia.

-Mai trebuie luat in considerare si apropierea de blocul vecin. Nimeni nu-si doreste o locuinta care nu are vedere decat spre blocul vecin foarte apropiat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Factori de luat in considerare cand cumperi un apartament, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250