<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Sep 25th, 2012

Evolutie pret actiuni BVB 25 septembrie 2012

8648158a img Evolutie pret actiuni BVB 25 septembrie 2012Predictiile Consumatorului – pret actiuni BVB

Europa – Intr-o perioada in care se vorbeste tot mai des de salvarea financiara a Spaniei si chiar a Italiei, economii majore din zona euro, statele membre ale uniunii monetare fac planuri pentru a majora puterea de foc a mecanismului permanent de bailout de la 500 de miliarde euro la 2.000 de miliarde de euro. Oficialii europeni vor sa atinga aceasta tinta colosala cu ajutorul capitalului privat, scrie presa internationala.

Puterea de foc a Mecanismului European de Stabilitate va fi majorata prin acelasi sistem folosit la EFSF, Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara, mecanismul temporar de bailout, potrivit publicatiei germane “Spiegel”. Astfel, fondurile din bugetele statelor vor fi utilizate doar in tranzactii riscante precum achizitionarea de obligatiuni ale Spaniei, iar restul finantarii va veni de la investitori privati. Daca pentru finantarea ESM vor fi folosite aceleasi tehnici ca la EFSF, capacitatea de creditare a mecanismului permanent va creste la 2.000 de miliarde de euro fara ca statele membre sa fie nevoite sa participe cu mai multi bani decât s-a convenit initial, noteaza Thomson Reuters. Aceasta idee a fost amintita la reuniunea ministrilor de finante din zona euro de luna aceasta, in Cipru. EFSF, cu resurse de 440 miliarde euro, a fost stabilit in primavara anului 2010 ca reactie la criza datoriilor suverane din Grecia. ESM ar trebui sa devina activ pe 8 octombrie. (sursa www.zf.ro)

Europa – Agentia de rating Standard & Poor’s (S&P) estimeaza ca economia zonei euro se va contracta cu 0,8% in acest an si va stagna In 2013, intrand intr-o noua perioada de recesiune, afectate fiind in principal statele de la periferia zonei euro, dar si Franta sau Marea Britanie. Anterior, intr-un raport prezentat in luna iulie, S&P anticipa o scadere de 0,7% a PIB-ului zonei euro pentru acest an si o crestere de 0,3% In 2013. Agentia anticipeaza un an greu pentru Spania, modificand prognoza privind scaderea economiei tarii la minus 1,4% In 2013, fata de o estimare anterioara de -0,6%. S&P prevede un an “cu crestere foarte slaba” in Franta si Marea Britanie, in paralel cu declinul din Italia si Spania, a adaugat Six. Economiile europene mai mici, precum Elvetia, Suedia sau Belgia continua sa dea semne de rezistenta, in timp ce recesiunea din statele de la periferia zonei euro se adanceste. Evolutiile negative au inceput sa fie resimtite si in economiile “de baza” din zona euro, in special in Franta, care trece printr-o stagnare economica, iar cele mai recente date ale bancii centrale arata ca Produsul Intern Brut real s-a contractat in trimestrul al treilea, noteaza S&P. (sursa www.zf.ro)

Entuziasmul din ultima perioada al investitorilor s-a cam temperat zilele aceastea, dovada ca si volumele tranzactionate au scazut subtantial dar si volatilitatea preturilor a crescut simtitor fata de perioada verii. Faptul ca preturile au variatii importante de la o zi la alta se datoreaza disconfortului unora dintre investitori, care au inceput sa tranzactioneze emotional, ei nemaifiind increzatori in a pastra actiunile pentru perioade mai mari detimp odata ce preturile au ajuns la nivelurile actuale. De asemenea, nici cumparatorii nu prea isi fac simtita prezenta foarte mult in piata in zilele acestea, semn ca nici ei nu mai sunt atat de increzatori ca vom asista la o continuare a cresterilor din momentul de fata. Tabloul actual este nor-mal in conditiile in care atat piata locala cat si indicii internationali se afla in zone de maxime. De asemnea cred ca starea actuala va continua sa caracterizeze piata locala, mai exact vom asista in continuare la o crestere a volatilitatii pe volume scazute datorita faptului ca si caracterul invesitorilor este puternic speculativ. Mai mult de atat este foarte probabil ca in anumite cazuri sa vedem o migrare a investitiilor si catre companii care nu fac parte din primul etalon, dar care au un potential ridicat de crestere datorita faptului ca nivelurile actuale sunt scazute. In orice caz, in situatia in care vom asista la o perioada de corectii, nu cred ca ne putem astepta la o prabusire a pietei ci mai degraba la corectii tem-porare venite pe fondul unor marcari de profit dar si pe semnalele transmise de pietele externe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Evolutie pret actiuni BVB 25 septembrie 2012, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250