<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Sep 11th, 2013

Evolutia transportului de marfa

Daca in urma cu zeci sau sute de ani, comertul international era oarecum limitat de logistica disponibila, prezentul ne indica o imbunatatire evidenta. Rapiditatea cu care sunt transportate marfurile dintr-o locatie in alta este uimitoare si totul se datoreaza infrastructurii mult imbunatatite cat si logisticii de care firmele dispun in clipa de fata.

Dezvoltarea comertului a avut la baza imbunatatirea sistemului de transport marfa, in momentul de fata bucurandu-ne de transporturi dintr-un colt al lumii in altul sigure, eficiente si extrem de rapide. Pentru a dispune de un transport al marfurilor la cele mai inalte standarde, este necesar sa apelezi la o firma care dispune de o logistica adecvata si care iti poate garanta siguranta produselor pana la punctul de livrare.

La nivel national, cifrele indica o crestere substantiala a ponderii transportului rutier, aproximativ 80% din totalul marfurilor transportate avand ca modalitate de transport calea rutiera. Desi ne asteptam ca transportul feroviar sau cel naval sa ocupe o pondere mult mai ridicata, iata ca se dovedeste inca odata ca firmele de transport marfa sunt o certitudine in aceasta piata a transporturilor.

Nu ne mandrim cu o infrastructura la fel de avansata ca cea a tarilor vestice insa usurinta si rapiditatea prin care sunt transportate marfurile intre doua locatii cu ajutorul masinilor este una desavarsita, avantaj pe care multe persoane fizice sau juridice il iau in calcul.

Daca ar fi sa ne raportam la avantajele transportului rutier, ar trebui sa punctam accesibilitatea lui in orice locatie din tara sau strainatate, infrastructura mult superioara altor forme de transport, costurile reduse, varietatea flotei de masini cat si rapiditatea cu care se efectueaza un transport.

Un caz concret este reprezentat de firmele de transport mobila, un segment de activitate care a prins extrem de bine in randul transporturilor si care se bucura de o simpatie aparte. Avem drumuri de legatura intre oricare doua localitati din tara, firmele dispun de flote de masini dotate corespunzator iar personalul calificat nu face decat sa definitiveze un segment de activitate care ofera siguranta marfurilor si o mare rapiditate in ceea ce priveste transportul.

Nu avem o certitudine in ceea ce priveste viitorul transporturilor insa prezentul este mai mult decat concret, majoritatea transporturilor de marfuri realizandu-se cu ajutorul masinilor. In ceea ce priveste viitorul transporturilor rutiere din tara noastra, accesul la logistica va fi unul permanent iar speranta soferilor se leaga de imbunatatirea infrastructurii, o imbunatatire care va aduce de la sine transporturi mai rapide si mai sigure, precum si costuri mult mai scazute.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250