<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Sep 2nd, 2013

Esti pasionat de sporturile de iarna? Opteaza pentru un sejur in statiunea Bansko!

Share This
Tags

Daca sunteti in cautarea unei vacanta la ski de neuitat, alegeti o locatie apropiata granitelor noastre, statiunea Bansko din Bulgaria dispunand de cel mai bun spatiu de agrement dedicat sporturilor de iarna din Europa de Est.

Desi nu se bucura de aceleasi peisaje magnifice ale Carpatilor nostri, Muntii Pirin ofera zone mult mai bune dedicate sporturilor de iarna, vecinii bulgari investind milioane de euro anual in construirea a noi partii dedicate schiorilor si snowboarderilor.

Ca localizare, Bansko este un oras situat la peste 150 de kilometri de capitala Sofia insa accesul aici se face destul de facil, in aproximativ doua ore de mers cu masina in conditii de drum normale. Pentru a ajunge in inima acestei statiuni, este necesar sa urcam pana la o altitudine de aproximativ 925 de metri, drumurile de acces fiind presarate cu numeroase serpentine care va vor intampina cu peisaje extrem de frumoase, mai ales in sezonul de iarna.

Despre partii, turistii aflati in goana dupa un sejur la ski in Bulgaria ar trebui sa afle ca nu sunt tocmai abordabile de catre un schior incepator, inaltimea medie de la care se pornesc coborarile fiind cuprinsa intre 2000 si 2600 de metri. Cu toate acestea, sunt amenajate numeroase alte partii pentru incepatori, dotarile incluzand echipamente de ultima generatie ce pot fi inchiriate precum si instructori calificati dornici sa va impartaseasca din experienta lor.

Pornind din Bansko, sunteti invitati sa accesati telecabina care va calauzeste catre cele mai importante zone dedicate sporturilor de iarna, este vorba despre Chalin Valog, situat la aproximativ 1600 de metri altitudine, un centru dedicat indeosebi schiorilor mai putin experimentati si snowboarderilor, aici fiind amenajat si un ski park, precum si Shiligarnika, un centru aflat la o altitudine de peste 2000 de metri.

Nici nu este musai sa va propuneti o experienta la ski in Bulgaria de neuitat, cei peste 65 de kilometri de partii oferite de statiunea Bansko asigurandu-va, fara doar si poate, clipe mirifice si coborari pe placa de snowboard sau pe schiuri pe care cu greu o sa vi le puteti sterge din memorie. Desi este o statiune relativ noua, Bansko fiind inaugurata in urma cu aproximativ 10 ani, administratorii de aici s-au inspirat cu politete din serviciile oferite in celebrele statiuni de ski austriece, astfel ca turistii se pot bucura de facilitati extraordinare la preturi excelente.

De ce sa vii pentru un sejur in statiunea Bansko? Beneficiezi de cele mai bune partii de ski din Europa de Est, partiile fiind dotate cu peste 40 de tunuri de zapada, sezonul de varf se intinde pe durata a sase luni calendaristice, ai parte de cazare la hoteluri de lux, acces facil la restaurante si alte centre de agrement si, nu in ultimul rand, poti invata sau iti poti testa aptitudinile in concursuri de ski si snowboarding organizate pentru amatori si profesionisti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Esti pasionat de sporturile de iarna? Opteaza pentru un sejur in statiunea Bansko!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250