<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Sep 30th, 2013

Elemente cheie in alegerea unui calorifer electric de podea

Printre elementele populare de a incalzi o camera se numara si caloriferul electric de podea, un ansamblu accesibil si cu un randament cat se poate de bun. Alegerea caloriferului perfect pentru camera noastra nu este tocmai facila, in calcul intrand mai multe necunoscute care nu pot fi evitate. Este necesar sa ai cunostinte in privinta dimensiunilor camerei tale, sa stii ce model se pliaza perfect interiorului casei tale, ce tip de alimentare este mai avantajoasa sau chiar sa intri si mai mult in detalii si sa te gandesti la integrarea caloriferului in spatiul disponibil.

Designul nu este un aspect primordial insa majoritatea dintre noi il plasam in randul elementelor cheie in achizitionarea oricarui element care-si va face loc in locuinta noastra. Din acest punct de vedere, pe piata regasim calorifere electrice in nuante de alb, crem sau maro, forma lor fiind oarecum asemanatoare. Aceasta limitare a ofertei poate avea repercusiuni in alegerea unui calorifer electric perfect pentru camera noastra insa se pot gasi solutii prin care integrarea lui sa nu pericliteze absolut deloc latura estetica.

Puterea unui calorifer electric este, probabil, cel mai important element in momentul achizitiei unui astfel de ansamblu termic. In functie de dimensiunea camerei si a nivelului de izolatie termica, se aleg calorifere electrice a caror capacitate sa poata asigura un flux continuu de caldura si o temperatura optima chiar si in perioada sezonului rece, atunci cand temperaturile coboara chiar si la valori de -30 de grade Celsius.

La achizitia oricarui calorifer electric de podea, indiferent de dimensiuni sau putere, este necesar sa aveti in vedere prezenta unui termostat. Acest instrument de masurat temperatura va permite atat supravegherea atenta a fluctuatiilor de temperatura cat si ajustarea temperaturii ambientale. In functie de conditiile atmosferice sau de necesitatile fizice ale unei persoane, termostatul poate adapta temperatura degajata de caloriferul electric pentru un confort termic desavarsit cat si pentru un consum de energie electrica scazut.

Desi poarta numele de calorifere electrice de podea, pozitionarea lor se face in imediata apropiere a unui perete, in cele mai dese cazuri aproape de fereastra. Cunoscandu-se faptul ca peretele care dispune de fereastra este mai expus temperaturilor scazute din timpul iernii, prezenta caloriferului in acea zona are rolul de a echilibra putin balanta temperaturilor. Nu trebuie considerata o regula de baza, cert este ca un calorifer electric de podea se poate monta in orice zona doriti, indiferent ca este vorba despre zona vecina a patului sau locul liber de langa usa, mobilitatea acestor ansamble permitandu-va o mutare permanenta a lor in zona in care doriti un plus de caldura.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250